Za 31 milijun kuna vraćen stari sjaj nekadašnjem sjedištu Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 14. prosinac 2019. u 10:12
Foto: Boris Ščitar / Pixsell

U Ministarstvu kažu da je prije obnove ovojnice zgrada imala energetski certifikat D, a sada je dobila energetski certifikat A.

Radovi na obnovi ovojnice zagrebačke Kockice su gotovi, sa zgrade su skinute skele i s novim prozorima i stolarijom nekadašnje sjedište bivšeg Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske vratilo je stari sjaj, piše Večernji list.

Prozori na Kockici, u kojoj se sada nalaze Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo turizma, nisu mijenjani otkako je zgrada prema projektu Ivana Vitića sagrađena 1968. godine. Iako je cijela južna strana zgrade ostakljena, s vremenom su se prozori toliko zamutili da se kroz njih gotovo ništa nije vidjelo. Osim toga u obnovu zgrade, kako su objasnili u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, krenulo se jer je zgrada prokišnjavala, a polomljena prozorska stakla i betonske ploče na platou bili su prijetnja za prolaznike. Kockica je inače zaštićena kao kulturno dobro, stoga je i nakon obnove morala imati izvorni izgled iz 1968. godine.

U Ministarstvu kažu da je prije obnove ovojnice zgrada imala energetski certifikat D, a sada je dobila energetski certifikat A. Ugovor za obnovu ovojnice Kockice nakon provedenog postupka javne nabave sklopljen je s tvrtkom Solium iz Osijeka, i to za 24,8 milijuna kuna bez PDV-a, odnosno 31,1 milijun kuna s PDV-om. Radovi su počeli u lipnju i prema planu su završeni do kraja ove godine. Nije ih znatno omeo ni požar koji je u kolovozu izbio na fasadi zgrade, kad su se zapalile stiropor-ploče. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Centralni komitet saveza bio unutra i ostao do dan danas.

New Report

Close