Vulkanizeri u Rijeci bušili gume na skupim autima da bi imali više posla, ljude oštetili za tisuće eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. siječanj 2024. u 12:43
foto: pixabay

Osumnjičeni 35-godišnjak i 28-godišnjak su, k tome, 25-godišnjaka poticali na ove delikte za novčanu naknadu, a koju će dobiti nakon što oni oštećene pneumatike na vozilima zamjene i poprave.

Nakon višemjesečnog istraživanja policija je otkrila trojicu muškaraca koji su bušili gume na automobilima te potom nudili vulkanizerske usluge sa specijaliziranim i opremljenim vozilom, izvijestila je u petak primorsko-goranska policija.

Muškarci u dobi od 25, 28 i 35 godina su od ožujka do kraja rujna prošle godine u Rijeci bušili gume na automobilima veće vrijednosti, a time 46 hrvatskih i stranih državljana oštetili za najmanje 11.800 eura.

Dvojica stariji muškaraca su pritom poticali mlađega da buši gume i plaćali mu za to. Oni su se kao vulkanizeri dosjetili da kruže po lokacijama na kojima su bušene gume specijaliziranim i opremljenim vozilom za vulkanizerske usluge.

Vlasnicima automobila nudili su brzi popravak te uslugu naplaćivali u većem iznosu od uobičajene za takve popravke. Policija je utvrdila da su tako stekli oko 2600 eura.

Pretraženi su njihovi domovi, drugi prostori i vozila kojima se koriste 35-godišnjak i 28-godišnjak na širem području Rijeke te je pronađeno više predmeta kojim se dovode u vezu s ovim djelima.

Po završetku kriminalističkog istraživanja sva trojica su kazneno prijavljena za oštećenja tuđe stvari, a dvojica starijih su kazneno prijavljeni i za poticanje te su predani pritvorskom nadzorniku.

Komentirajte prvi

New Report

Close