Vukovar i Vinkovci među 20 top-destinacija Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 02. travanj 2017. u 12:05
Vinkovci, Foto: Goran Ferbezar / Pixsell

Ta dva grada, u počesto turistički nepravedno zapostavljenom kontinetalnom dijelu naše zemlje, našla su se tako uz bok mjestima na obali Jadrana i UNESCO-ovih odredišta.

Dva bisera krajnjeg slavonskog istoka, Vukovar i Vinkovci, zauzela su mjesto među 20 top arheoloških destinacija Hrvatske, piše Glas Slavonije. Ta dva grada, u počesto turistički nepravedno zapostavljenom kontinetalnom dijelu naše zemlje, našla su se tako uz bok mjestima na obali Jadrana i UNESCO-ovih odredišta.

Među “20 top” u priobalju su Pula, NP Brijuni, Kvarner – Rijeka i Krk, Lošinj i Cres, Zadar, Nin, Solin i Vid, na kontinentu Krapina, Zagreb – Ščitarjevo (Velika Gorica), Varaždinske Toplice, Sisak, Vinkovci i Vukovar, a među UNESCO-ovim odredištima Poreč, Šibenik, Trogir, Split, Hvar i Dubrovnik. Sastavnice su to, naime, atraktivnog sadržaja što ga donosi – prva publikacija nastala suradnjom sektora turizma i arheologije, nazvana upravo tako, “20 top arheoloških destinacija Hrvatske”.

Svojevrsni je to vodič kroz bogatstvo arheološkog nasljeđa što ga Hrvatska ima, i može i treba, promovirati i domaćem i stranom turistu jer i procjene kazuju da u svijetu 50 posto turista putuje – motivirano kulturom.

Komentirajte prvi

New Report

Close