Vrijednost koncesije novog terminala u Dubrovniku oko 750 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. lipanj 2016. u 09:26
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Terminal će graditi francusko-turski kozorcij Dubrovnik International Cruise Port Investment.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušuć najavio je u ponedjeljak da će Međunarodni žiri među dvadeset pristiglih prijedloga u utorak izabrati konačno rješenje izgleda terminala u Gružu, a projekt je vrijedan 93 milijuna eura.

''Međunarodni žiri će sutra izabrati rješenje za izgled budućeg terminala u Gružu. Pristiglo je dvadeset rješenja, suženo je na deset radova, a sutra će biti izabrano jedno rješenje, odnosno izgled budućeg terminala u Gružu'', rekao je Vlahušić na sjednici Gradskog vijeća.

 Terminal će graditi francusko-turski kozorcij Dubrovnik International Cruise Port Investment. U njegovom sastavu su francuska grupa Bouygues Batiment International, kojoj je osnovni posao građevinarstvo, te turska grupa Global Liman Isletmeleri A.S., specijalizirana za razvoj i upravljanje cruise i trgovačkim lukama.

 Budući koncesionar prostor u Luci Gruž dobit će na 40 godina, s tim da neće samo gospodariti tim prostorom, već će ga najprije trebati i izgraditi, a investicija se procjenjuje na više od 93 milijuna eura.

 Na obuhvatu od oko 25 tisuća metara četvornih bit će smješten terminal za brodove na kružnim putovanjima, trgovački centar, prostor za parking 700-tinjak vozila te novi kolodvor za autobuse. Vrijednost koncesije procjenjuje se na oko 750 milijuna eura.

 Gradnja bi trebala početi koncem ove godine, a realno je za očekivati da luka u punoj funkciji bude 2019. godine. 

 Ravnatelj Lučke Uprave Dubrovnik Antun Asić, predsjednik Uprave Dubrovnik International Cruise Port Investment Arpak Demircan te član Uprave Dragos Victor Stefanescu potpisali su u veljači u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture Predugovor Ugovoru o koncesiji za gradnju i korištenje Putničkog terminala Gruž, dok krajnji rok za potpisivanje ugovora istječe u listopadu 2017. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close