Vrijednost investicije u Muzil, samo u turističkom dijelu, od 150 do 200 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. studeni 2015. u 16:48
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Sve bi se trebalo provesti po uzoru na proces pronalaženja investitotra za realizaciju kompleksa Kupari.

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je u petak poziv investitorima za iskazivanje interesa za realizaciju razvojnog projekta Muzil na istoimenom poluotoku kod Pule, s rokom iskazivanja interesa do 6. prosinca.

Poziv je objavljen na temelju odluke Vlade s kraja listopada ove godine u sklopu koje se projektom Muzil uz ostalo planira realizacija turističkog smještaja s 2.270 kreveta, plažnog kompleksa, golf igrališta s 18 rupa, marina s 380 vezova, kulturnog i kongresnog centra i objekata za stanovanje.

Vrijednost investicije samo u turističkom dijelu procjenjuje se između 150 i 200 milijuna eura, a sve bi se trebalo provesti po uzoru na proces pronalaženja investitotra za realizaciju kompleksa Kupari.

Stoga se i u objavljenom pozivu za iskazivanje interesa navodi da će projekt Muzil biti realiziran osnivanjem prava građenja na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima bude predviđena izgradnja, obnova ili rekonstrukcija na rok od  99 godina, osnivanjem prava služnosti (pravu plodouživanja) na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, obnova ili rekonstrukcija na rok od 99 godina, i raspisom javnog natječaja za dodjelu koncesije na pomorskom dobru prema posebnom propisu i sukladno važećim prostornim planovima.

Poluotok Muzil prostor je nekadašnjeg vojno-regrutnog centra u Puli koji se prostire na oko 170 hektara zemljišta smještenog na najzapadnijem dijelu pulskog zaljeva i čini središnji dio pulske rivijere, a cjelokupno se područje sastoji od većeg broja katastarskih čestica u vlasništvu države i Grada Pule.

Pismo s iskazom interesa mogu predati domaće i strane pravne i fizičke osobe, a oni koji se žele javiti mogu zatražiti dokumentaciju vezanu uz nekretnine na lokaciji poluotoka Muzil elektroničkim putem, dok pri preuzimanju dokumentacije morati priložiti potvrdu o uplati 15 tisuća kuna.

U pismu interesa zainteresirani investitori moraju predstaviti svoje stručne sposobnosti u realizaciji i upravljanju sličnim projektima te način realizacije projekta Muzil na predviđenim zonama, kao i drugi popratnu dokumentaciju, pri čemu se navodi i da interes mogu zajednički iskazati i dvije ili više stranaka koje djeluju kao konzorcij (skupina investitora) ili investitori koji za tu svrhu namjeravaju osnovati subjekt posebne namjene.

Komentirajte prvi

New Report

Close