Vrh obrambene industrije u Abu Dhabiju, izvoz se oporavlja

Autor: Poslovni dnevnik , 21. veljača 2023. u 22:00
Sajam Idex izuzetno je važan jer se na njemu sklapaju novi poslovi s cijelim arapskim svijetom, kažu čelnici hrvatskih tvrtki/HGK

Potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš kaže da se izvoz naše obrambene industrije vraća na pretpandemijske razine.

Vrh hrvatske obrambene industrije do 24. veljače boravi na specijaliziranom sajmu Idex u Abu Dhabiju gdje se predstavljaju HS Produkt, Šestan Busch i Agencija Alan, dok se na izložbi pomorske obrane i sigurnosti Navdex u organizaciji HGK predstavlja BSO – Brodogradilište specijalnih objekata.

”Očekivanja su velika jer je ovo jedan od dva najveća sajma u svijetu. Imamo dogovoren niz sastanaka”, rekao je Milan Knežević, član Uprave Agencije Alan.

I Alojzije Šestan, osnivač Šestan-Buscha ima velika očekivanja, a napominje da s UAE rade već punih 20 godina.

”Dosad smo isporučili više od 150.000 kaciga Emiratima, a očekujemo na sajmu još jedan ugovor za 25.000 komada, također za UAE”, rekao je Šestan i dodao da je Index izuzetno važan jer se na njemu sklapaju novi poslovi s cijelim arapskim svijetom.

”Nakon SAD-a, tržište Bliskog Istoka je najvažnije za HS Produkt pa je prisustvo na Idexu izuzetno važno. Ponajprije je to radi održavanja kontakata s postojećim kupcima iz regije, gdje smo zabilježili značajne rezultate, poput Iraka, Saudijske Arabije i Jordana,, a nakon toga i radi predstavljanja budućim potencijalnim kupcima”, rekao je čelnik HS Produkta i predsjednik Zajednice obrambene industrije HGK Željko Pavlin.

Potpredsjednik HGK za industriju i održivi razvoj Tomislav Radoš kaže da se izvoz naše obrambene industrije vraća na pretpandemijske razine, s više od 110 milijuna eura u 2020. na više od 151 milijun eura u 2021.

”Očekujemo da će brojke pokazati istu tendenciju rasta i za prošlu godinu, posebice jer se manifestacije poput ove nakon pandemije također vraćaju u svoje uobičajene razmjere po pitanju broja posjetitelja i izlagača”, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close