Vrdoljak: Javni službenici nisu svete krave

Autor: Marina Šunjerga/VLM , 23. travanj 2014. u 22:00
Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak/G. Žućko/PIXSELL

Ministar gospodarstva želi radikalnim mjerama stvoriti učinkovitiju javnu upravu.

Žureći na sastanak gdje će s kolegama iz Vlade raspravljati o reformama koje bi trebale relaksirati namete i privući investicije ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak pozvao je na ukidanje Zakona o državnim i javnim službenicima.

"Moje mišljenje je da taj zakon treba ukinuti jer nema razloga da zaposlenici javne uprave budu zaštićeniji od onih u privatnom sektoru. Neka moje ministarstvo bude pilot projekt i u godinu dana dokazat ću da možemo izbaciti balast i stvoriti učinkovitu upravu. Tada se više nitko neće morati opravdavati zbog toga što radi u javnoj upravi", poruka je Vrdoljaka, koji je napomenuo da Zakon o radu dovoljno štiti prava zaposlenika te da svi moraju biti jednaki pred zakonom.  

Kakav je stav Vlade po tome pitanju ne zna se no, Vrdoljak je dao natuknuti da su mjere slične onima u "strateškim dokumentima o kojima se raspravlja"'. Ako je riječ o industrijskoj strategiji onda bi među tim mjerama mogao biti i dugoročni ugovor s ulagačem, kojeg strategija zagovara, a kojim bi se ulagaču garantirala stabilnost poslovanja na deset godina. Upitan o tome što će biti na sastanku s MOL-om o INA-i Vrdoljak je kratko dobacio: Bit će svega! 

Komentari (15)
Pogledajte sve

Niti su ministri konji Lipicaneri, vec samo kon.ji [emo_smijeh]

ako drug ministar iz HNepotrebneS izjavljuje da nisu svete, onda sigurno misli da su obične

Zdrastveni, prosvjetni sluzbenici itekako zarade svoje place, respect !
Ostali upravni djelatnici (POGOTOVO POREZNICI I INSPEKTORI)ne bi ni trebali primati placu po kolicini steknutih beneficija koje im DRZAVA omogucava presijom nad privatnim sektorom i umrezavanjem sa lokalnim upravama kao npr.
– besplatan parking (npr. u Puli sam kasnila 5 min po uplacenom parkingu i vec me cekala kazna),
– besplatne usluge hrane i pica u restoranima
– besplatne usluge privatnih ljecnika
– “lista trgovina” sa besplatnom kupovinom SVIH POTREBSTINA
– besplatne gradjevinske i majstorke usluge
– itd…
Eto ministre, imate HRPU SVETIH KRAVA U RH !!!!

pa naravno da Javni službenici nisu svete krave, oni su telad koja siše Svetu kravu a svi ostali su krave Muzare koje sveta krava muze da bi dojila tu svoju telad

New Report

Close