Vozači teretnih vozila ne trebaju e-dozvole

Autor: Poslovni dnevnik , 05. travanj 2020. u 21:59
Mirjana Čagalj, potpredsjednica za graditeljstvo i promet/Miranda CikotiĆ/PIXSELL

Iz HGK navode da je promet krvotok svakog gospodarstva, a pogotovo u ovim okolnostima epidemije bolesti COVID-19.

Temeljem nove upute vozači teretnih vozila u tuzemnom i međunarodnom transportu mogu se kretati bez e-Propusnica pod uvjetom da se nalaze u teretnom vozilu i ako kod sebe imaju potrebni dokument, priopćeno je iz Hrvatske gospodarske komore (HKG).

Iz HGK navode ka su se “nakon uvođenja e-Propusnica, vozači teretnih vozila našli u nepovoljnom položaju budući da je sustav njihov posebni režim izjednačavao s osobama kojima su izrečene mjere samoizolacije.

HGK, HOK, HUP i Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika zatražili su od Stožera i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture što hitnije rješenje nepovoljne pozicije za vozače.

Na temelju zajedničkoga prijedloga osiguran je nesmetan nastavak cestovnoga teretnog prometa i nakon 6. travnja”, ističe se u priopćenju. Iz HGK navode da je promet krvotok svakog gospodarstva, a pogotovo u ovim okolnostima epidemije bolesti COVID-19.

“Kontinuirano balansiramo između mjera na snazi i potrebe da se osigura nesmetan protok robe pa je tako i ovo primjer kvalitetne suradnje na svim razinama i brzog pronalaska modela koji funkcionira,“ rekla je potpredsjednica za graditeljstvo i promet HGK Mirjana Čagalj.

Komentirajte prvi

New Report

Close