Vozači električnih romobila bit će osigurani, i to za dva slučaja

Autor: Sergej Novosel Vučković , 30. studeni 2021. u 15:21
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Platforma Bolt i Allianz Partners ugovorili program osiguranja vozača električnih romobila – kod nas dostupnih u 3 grada – Rijeci, Osijeku i Varaždinu.

Vožnja električnim sredstvom na dva mala kotača sve je učestalija, romobilaša ima na cestama, ali i nogostupima naših gradova, što povećava i rizik od njihovih ozljeda. Sigurnost je, uz praktičnost prijevoza, zato važna stavka, a još je bitnija i onima koji romobilom obavljaju posao, primjerice dostavljačima. Platforma za prijevoz i dostavu Bolt stoga je s osiguravajućom kućom Allianz razvila program osiguranja vozača romobila. Odnosi se na dvije vrste osiguranja: od osobne nezgode i od opće odgovornosti.

Bolt, kao vodeća ‘superplatforma’ u Europi i Allianz Partners, kao sestrinska tvrtka jednog od svjetskih lidera u domeni osiguranja i upravljanja imovinom, primijenjivat će ga na svih 26 tržišta u Europi gdje su na raspolaganju romobili Bolta, tako i Hrvatskoj. Kod nas će njime biti pokriveni vozači u Rijeci, Osijeku i Varaždinu, navode iz Bolta Hrvatska. Polica osiguranja vrijedi tijekom samoga korištenja e-romobila, a naknada je, navode, uključena u naknadu za njegovo korištenje.

Foto: PD

“U Boltu smo posvećeni tome da naši električni romobili budu što sigurniji pa kontinuirano ulažemo i podižemo razinu sigurnosti mikromobilnosti. Radimo na nekoliko sigurnosnih značajki koje će dodatno zaštititi vozače e-romobila i ostale sudionike u prometu. Suradnja s Allianz Partnersom pomaže nam osigurati sigurnosnu mrežu potrebnu korisnicima u užurbanim urbanim sredinama gdje ih je najviše”, kaže Ivan Begović, Country Manager za mikromobilnost za Bolt Hrvatska i Slovenija.

Usluga mikromobilnosti Bolta, kao tvrtkina doprinosa ostvarenju zelenog plana i ekološki pristupačnijeg prijevoza kod nas je uvedena početkom ove godine, te nudi 550 e-romobila – u Varaždinu ih je 150, dok se po 200 primjeraka nalazi se u Rijeci i Osijeku. I u Allianz Partnersu ponose se ovim partnerstvom: “Uzbuđeni smo što ćemo u suradnji s Boltom razvijati budućnost prijevoza i veselimo se i proširenju Allianzove ponude osiguranja mikromobilnosti na nova tržišta”, ističe Michael Maicher, voditelj nove mobilnosti za globalna strateška partnerstva u tvrtki Allianz Partners, koja sebe smatra jednim od pokretača budućnosti urbanog prijevoza.

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL

Najčešće pogreške u vožnji

Bolt je nedavno, radi edukacije za sigurniju vožnju i veću prometnu kulturu, u Zagrebu testirao vještine skretanja, naglog kočenja i ubrzavanja kao i održanja stabilnosti na romobilima, simulirajući i realne situacije poput mokrih i skliskih kolnika, velikih skupina ljudi..., sve sa ciljem da ponašanje vozača bude ne samo sigurno za njih nego i za druge sudionike u prometu. Upozoreno je i na česte greške u vožnji: 'Osim brze vožnje, to je i blokiranje prolaza ili izlaza za nuždu te ostavljanje romobila na privatnom posjedu ili autobusnom stajalištu', kazali su tad iz Bolta. Dogovorena je i suradnja i s Hrvatskim savezom slijepih i u aplikaciju je instaliran sigurnosni set, tzv. Safety Toolkit za dodatnu sigurnost na cestama i poštivanje svih drugih u prometu.

Komentirajte prvi

New Report

Close