Vozači, oprez: Policija počela korisititi novu aplikaciju, evo tko se više neće ‘moći izvući’

Autor: Poslovni.hr , 08. rujan 2021. u 12:16
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Po dolasku na granični prijelaz policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Republici Hrvatskoj.

Od 31. kolovoza granična policija ima uvid u sve počinjene prekršaje na području Republike Hrvatske čak i ako upravljate vozilom koje je registrirano izvan granica Europske unije.

– U nastavku sveobuhvatnog projekta modernizacije i digitalizacije rada prometne policije, policijski službenici su počeli raditi s novom aplikacijom. Pomoću ove aplikacije imaju uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan Europske unije, a s kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske. Prilikom obavljanja granične kontrole, granični će policajci utvrditi vlasnika vozila te kroz navedenu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj – objavio je MUP.

Kako piše Večernji list, po dolasku na granični prijelaz policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Republici Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj.

 

 

Komentirajte prvi

New Report

Close