Vojnike će donjim rubljem četiri godine opremati domaća tekstilna tvrtka

Autor: Marija Brnić , 08. travanj 2022. u 08:00
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Jedina je naša tekstilna tvrtka kojoj je tijekom hrvatske neovisnosti uspjelo već dva puta zadovoljiti visoke natječajne standarde NATO-a.

Omiški tekstilac Galeb naredne četiri godine opremat će hrvatske oružane snage donjim rubljem. Na natječaju Ministarstva obrane RH otvorenom potkraj prošle godine jedini je predao obvezujuću ponudu za taj posao, a MORH je objavio da je ona zadovoljila uvjete.

S Galebom će se sklopiti okvirni sporazum procijenjene vrijednosti 33,5 milijuna kuna, dok će u ovoj godini isporuka biti realizirana u iznosu od 8 milijuna kuna. Prema natječajnoj dokumentaciji, najveće su okvirne količine koje su MORH-u potrebne za ovu godinu u dijelu vojničkih majica kratkih rukava i kratkih gaća u maslinasto zelenoj boji, kojih je naručeno po 34 tisuće komada, dok su tražene osjetno manje količine rublja u modroj i boji pustinje, funkcionalnog donjeg veša, te vojničkih pidžama. MORH zadržava pravo kontrole kvalitete u pojedinim fazama proizvodnje, a isporuka je predviđena, ovisno o vrsti proizvoda, u roku do najduže 120 dana od zaključenja ugovora.

Galeb, inače, već dugi niz godina, još od 1996., snabdijeva svojim proizvodima MORH, a postiže sve više uspjeha i na međunarodnom tržištu specijalnih odjevnih proizvoda, zahvaljujući upravo dobroj suradnji s MORH-om. Udovoljenim visokim standardima kvalitete i ishođenjem certifikata AQAP Omišanima je MORH otvorio i vrata za sudjelovanje na natječajima javne nabave u članicama NATO saveza. Jedina je naša tekstilna tvrtka kojoj je tijekom hrvatske neovisnosti uspjelo već dva puta zadovoljiti visoke natječajne standarde NATO-a.

Osim za vojsku, Galeb svojim proizvodima opskrbljuje i hrvatsku policiju, civilnu zaštitu, kao i Carinsku upravu Ministarstva financija. Što se količina i daljnjih narudžbi u narednim godinama tiče, one će, kako je utvrdio MORH, ovisiti o potrebama, kao i visini predviđenih sredstava u vojnom proračunu.

Komentirajte prvi

New Report

Close