Vojarna postaje “dnevni boravak” za tvrđavu Sv. Nikole

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 19. travanj 2018. u 22:00
Foto: Vojni kompleks u uvali Minerska D. J./PIXSELL

Šibensko-kninskoj županiji vojna nekretnina za posjetiteljski centar vrijedan 26 milijuna kuna.

U Šibeniku je u četvrtak potpisan ugovor o dodjeli bivše vojne nekretnine Minerska Šibensko-kninskoj županiji za izgradnju posjetiteljskog centra na toj lokaciji, prilikom čega je predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović zahvalila ministru državne imovine Goranu Mariću na pokretanju pitanja raspolaganja vojnom imovinom. Posjetiteljski je centar zamišljen kao produžetak šibenske tvrđave Sv. Nikole, svojevrsni “dnevni boravak” s ugostiteljskim i drugim sadržajima, a vrijednost investicije se procjenjuje na 26 milijuna kuna od čega dio novca dolazi iz europskih fondova.

Druga je to faza projekta turističke valorizacije Kanala svetog Ante u Šibeniku iz 2010. godine te ujedno i jedna od najvećih prekretnica u turističkoj povijesti Šibenika, poručio je župan Šibensko – kninske županije Goran Pauk.

“Projekt Minerska ključan je za uspješno upravljanje tvrđavom sv. Nikole prema standardima UNESCO-a, a Minerska kao posjetiteljski centar za prezentaciju prirodne i kulturne baštine postaje pristupni centar čitavog područja sa svim popratnim sadržajima”, dodao je. Ministar državne imovine Goran Marić je istaknuo da se ovime prostor bivše vojarne u uvali Minerska sada vraća Šibenčanima, pri čemu je ocijenio da će Minerska i revitalizacija prostora bivše Tvornice elektroda i ferolegura (TEF), projekt koji nazvao i povijesnim čin za Šibenik i njegovu budućnost, sasvim izmijeniti vizuru tog 
grada.

Komentirajte prvi

New Report

Close