Vodafone u Rijeci otvara još 400 radnih mjesta

Autor: Poslovni.hr , 19. listopad 2012. u 10:22
PXL

Zaposlenici Vodafoneovog call centra imaju zahvalne uvjete rada i mogućnosti, a temeljna plaća iznosi 3.200 kuna.

Talijanska podružnica Vodafonea, jedne od najvećih svjetskih telekomunikacijskih kompanija, uskoro bi mogla smanjiti stopu nezaposlenosti u Rijeci. Naime, do kraja ove godine u call centru namjeravaju zaposliti 200 ljudi, piše Novi list.

U call centru  koji je Vodafone nedavno otvorio u zgradi Znanstveno-tehnologijskog parka u trsatskom Kampusu u Rijeci,  dosad je zaposleno 130 ljudi, a do kraja godine planiraju zaposliti ukupno 200 djelatnika. Kako Novi list navodi, povećavanje broja radnika moglo bi se nastaviti i iduće godine, i to s novih 200 radnih mjesta. Dakle, sveukupno je to  400 novih radnih mjesta u kratko vrijeme i kod istog poslodavca. Zaposlenici Vodafoneovog call centra imaju zahvalne uvjete rada i mogućnosti, a temeljna plaća iznosi 3.200 kuna, što s prijevozom, ovisno o zoni, može narasti za oko 300 do 600 kuna. Ugovori se potpisuju na određeno na godinu dana, a radno vrijeme je u pravilu 36 sati tjedno, odnosno šest dana po šest sati. Prema tome, satnica iznosi oko 22 kune, plus prijevoz. 

Postoji i mogućnost skraćenog radnog vremena, četiri sata dnevno, ali i prekovremenog. Prema Zakonu o radu, zaposlenici dobivaju 35 posto veći iznos za rad nedjeljom, 50 posto za rad blagdanima i prekovremeni rad, a u planu su i stimulacije za najbolje radnike.  Svim zaposlenicima je na početku rada organizirana sveobuhvatna edukacija, koja uključuje predavanja, simulacije i operativni trening, a sve je plaćeno kao redovan rad.

Do ovolikog otvaranja radnih mjesta došlo je jer je talijanski Vodafone odlučio izmjestiti svoj call centar iz Italije. Kako Novi list piše, razloge za takav potez nije teško pretpostaviti, jer  su plaće za radnike u call centru u Italiji, iako vrlo skromne za tu zemlju, još uvijek veće nego u Hrvatskoj. 

Komentirajte prvi

New Report

Close