Vlasnik turske Dogus Grupe potvrdio dolazak Hyatta u Zadar

Autor: Marija Crnjak , 17. srpanj 2016. u 13:17
Ferit Sahenk, vlasnik Dogus Grupe. Press Foto

Otvaranje Beach Kluba Portus turske Dogus Grupe, u marini D-Marin Dalmacija u Sukošanu, proteklo je u sjeni terorističkog napada u Nici i vojnog udara u Turskoj.

Otvaranje Beach Kluba Portus turske Dogus Grupe, u marini D-Marin Dalmacija u Sukošanu, proteklo je u sjeni terorističkog napada u Nici i vojnog udara u Turskoj, pa je tako zabava protekla u znatno skromnijem obliku od planiranog. Usto, zbog iznimne prometne gužve uzrokovane olujnom burom i požarom na putu prema Dalmaciji, na otvorenje nije stigao niz uzvanika među kojima i najavljeni Ivica Todorić. Iako zabrinuta zbog navedenih događaja, ekipa jedne od najvećih turskih korporacija predvođena vlasnikom Feritom Şahenkom nastojala je sačuvati optimizam, najavivši nove projekte na razini grupe i poslovanja u Hrvatskoj.

U klub Portus Dogus je uložio 6,5 milijuna eura, čime je njihova investicija u najveću dalmatinsku marinu dosegla 25 milijuna eura u zadnje tri godine.  U tom je razdoblju izgrađena nova upravna zgrada, Portus Beach Club, dok su se ostala ulaganja odnosila na izgradnju nove zgrade za čartere, servisere, mornare, izgradnju novog sanitarnog čvora kao i novog ulaza i prateće hortikulture cijelog prostora. Ime Portus Beach Club odabrano jestoga što se marina D-Marin Dalmacija nalazi u zaljevu Zlatna luka ili izvorno Portus Aureus. Investicija obuhvaća uređenje plaže, dva restorana, bara i noćnog bara, sportske sadržaje i dječji klub.

Ferit Şahenk najavio je održavanje svjetskih regata, što će omogućiti i ova investicija, istaknuvši da je Hrvatska jako važna destinacija za Dogus. Također, potvrdio je da u zadarski hotel Maraska dolazi svjetski brend Hyatt. 

"Kvaliteta koja je potrebna Hrvatskom turizmu treba biti na razini luksuza, i to je upravo ono što želimo postići svojim investicijama. Gosti marina ne žele samo sunce i more, već i sadržaje koje će moći koristiti, od hotela do klubova. Elitni nautički i sportski turizam jedan je od najboljih alata za promociju Hrvatske kao destinacije za luksuzni turizam. Upravo s tim ciljem željeli smo dovesti svjetski hotelski brend  Hyatt u naš Hotel Maraska, a projekt smo zamislili tako da uz hotel imamo i sadržaje koje će moći korisistiti i stanovnici Zadra, što nam je jako važno. U našim investicijama važno nam je stvoriti nešto što će koristiti lokalnoj zajednici, istaknuo je vlasnik Dogus Grupe.

 Na otvaranju kluba između ostalih bili su Ivan Todorić, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta, nogometaš Luka Modrić, izbornik nogometne reprezentacije Ante Čačić, predsjednik HNS-a Davor Šuker i bivši nogometaš Robert Jarni. Bilo je zamišljeno da uzvanike na pozornici postavljenoj uz more zabavlja Zagrebačka filharmonija uz Natali Dizdar, no od toga se zbog napada u Nici u zadnji čas odustalo, a Dizdar je nekoliko pjesama otpjevala u zatvorenom dijelu kluba. Jedna od glavnih atrakcija bio je Nusret, poznati istanbulski chef i osnivač restorana Nusr-et, čija je ekipa pripremala mesne specijalitete s grilla. Inače, restorana Nusr-et je Dogus grupa kupila je prije par godina. 

D-Marin Dalmacija inače je jedna je od 11 marina Dogus Grupe u Jonskom, Egejskom i Jadranskom moru.  Doğuş grupa u sedam godina, koliko posluje u Hrvatskoj, uložila je oko 250 milijuna eura, a brojka će uskoro narasti na 350 milijuna eura, nakon što se okonča najnovija hotelska investicija u Hotel Maraska, potvrdio je na brifingu za novinare uoči otvaranja predsjednik Dogusove grupe za turizam E.Naci Baserdem.

Projekt Maraska u Zadru vrijedi 100 milijuna eura od čega će 50 milijuna eura biti uloženo u hotel s 5 zvjezdica sa 130 soba. U sklopu projekta izgradit će se i prateći luksuzni rezidencijalni dio sa 100 stanova te komercijalnim sadržajima poput trgovina, restorana i caffee barova. Detaljna prezentacija ovog projekta najavljena je za rujan ove godine. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

..htjela sam danas stati u marini, ali, je dijete bilo živčano…pa , smo produžili…
Marini Sukošan svaka pohvala, imali smo par godina brod na vezu…

Navodnog vojnog udara?

Ćete nas jos uskoro izvijestiti i da smo to sve neki dan sanjali?

Dajte molim vas prije no sto publicirate tekst, barem ga pročitajte!

Erdoğanova vanjska politika počiva na neoosmanizmu, prema kojemu Turska treba zadržati ili ojačati svoju prisutnost u zemljama bivšeg Osmanskog Carstva. U vrijeme njegovog mandata, Turska je učvrstila svoj položaj regionalne sile s globalnim ambicijama.

New Report

Close