Vlasnik nekoliko kafića i restorana u Dubrovniku dobio koronavirus, ali svoje konobare prešutio je kao kontakte

Autor: Poslovni.hr , 20. kolovoz 2020. u 09:29
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Jedan od razloga zašto nije svoje djelatnike naveo kao kontakte je vjerojatno strah od zatvaranja ugostiteljskih objekata.

Dubrovačkom dnevniku se obratila osoba koja je bliska djelatniku koji radi u jednom ugostiteljskom objektu čiji vlasnik je pozitivan na koronavirus. Naime, osoba tvrdi kako je vlasnik bio u kontaktu s djelatnicima, no nije ih naveo kao bliske kontakte prilikom saznanja da je pozitivan na koronavirus. Kako ističe osoba čiji su podaci poznati redakciji, zaraženi vlasnik je naveo samo nekoliko osoba, no ne i svoje zaposlenike.

Možda bi ovaj slučaj i prošao ‘ispod radara’ da dvojica djelatnika nisu navodno razvili blaže simptome na bolest, no i dalje odlaze na posao. Sve to je zabrinulo njihove članove obitelji i ljude s kojima su u kontaktu. Da bi se oni mogli testirati potrebno je navesti ih kao bliske kontakte što njihov poslodavac pak nije učinio.

Iako se nisu testirali te tako nije sto posto sigurno da su zaraženi, to ne isključuje da se ne trebaju ponašati odgovorno, držati se distance i ne ići na neka veća okupljanja.

Odgovornost vlasnika ugostiteljskog objekta je također velika. Jedan od razloga zašto nije svoje djelatnike naveo kao kontakte je vjerojatno strah od zatvaranja ugostiteljskih objekata u trenutku kada se turizam na jugu Hrvatske barem malo pokrenuo. Propisivanjem samoizolacije za konobare tako bi ovaj ugostiteljski objekt ostao bez radne snage u vremenu kada se broje zadnji dani do kraja turističke sezone.

Dubrovački dnevnik saznaje kako je riječ o ugostitelju koji je vlasnik nekoliko kafića i restorana na području povijesne jezgre.

Komentirajte prvi

New Report

Close