Vlasnik Mlinara odgovorio na napise o prodaji svog poslovnog carstva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. siječanj 2017. u 14:55
Foto: Pixsell

Pozivajući se na dobro upućene izvore u vrhu Podravke, taj list piše da je slanje ponude navodno dogovoreno sa Škojom.

Iz Mlinara su u srijedu izvijestili da njihov vlasnik Mato Škojo svake godine dobiva konkretne ponude za kupnju te mlinarsko-pekarske kompanije, ali da se do sada nije odlučio na prodaju.

Povodom medijskih napisa da je Podravka poslala neobvezujuću ponudu za kupnju Mlinara, iz te kompanije navode da zadnjih nekoliko godina vrlo uspješno ispunjavaju, čak i prebacuju sve ambicioznije poslovne planove na povećanju proizvodnje i širenju plasmana.

S obzirom na sve značajniji upliv u pekarskim segmentima različitih europskih tržišta i kvalitetno utemeljene, a ponegdje i već ostvarene ambicije nastupanja na tržištima drugih kontinenata,  tvrtka je godinama pod velikim pritiskom zainteresiranih investitora iz cijelog svijeta, dodaje se.

"U tom kontekstu, svake godine stižu vrlo konkretne ponude za kupnju Mlinara, ali se vlasnik do sada nije odlučio za prodaju", stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Uprave Mato Škojo.

Navodi se i kako je s obzirom na dostupnost informacija o atraktivnim poslovnim planovima koje je uprava tvrtke koncipirala za predstojeće trogodišnje razdoblje, povećan interes i pritisak investitora zapravo očekivan.

"Stoga se u ovom trenutku ne možemo upuštati u medijske špekulacije o interesima onih koji Mlinar vide u svojim vlasničkim portfeljima, nego smo i dalje pojačano koncentrirani na ostvarenje planova u poslovnom razdoblju koje je pred nama", kaže se u priopćenju.

Jutarnjih list u srijedu piše da je Podravka poslala neobvezujuću ponudu za preuzimanje Mlinara, u potpunom vlasništvu Mate Škoje, preko slovenskog Žita.

Pozivajući se na dobro upućene izvore u vrhu Podravke, taj list piše da je slanje ponude navodno dogovoreno sa Škojom. No, to još ne znači da će posao biti realiziran, jer Mlinara navodno ozbiljno mjerkaju i u slovensko-srpskoj grupaciji Don Don.

Jutarnji list navodi i da bi se Podravkina ponuda za preuzimanje Mlinara mogla kretati u rasponu od 400 do 500 milijuna kuna.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Toda je određivao čiji će Mlinar biti (CKML ga nije mogao niti smio dobiti) a nakon toga su male dioničare potjerali u 3PM kao što je kolega Moller napisao, dajući im sramotno nisku cijenu za dionice. Fujjjj, gadi mi se Mlinar i njihovi proizvodi prilikom prisjećanja na te njihove prljave rabote. I to je sad kao neka dobra kompanija, moš mislit.


Ja sam mislila da je Mlinar većinski Todorićev..

ako ja dobro znam, Škojo je većinski vlasnik, jer je protjerao male dioničare u MP3

Bio je Agrokorov dok ga nisu prodali. Posredno su i sad pod njihovom kontrolom. Većina kruha u Konzumu je od Mlinara.

New Report

Close