Vlahović: Čuvamo likvidnost za 15 do 20 mjeseci

Autor: Poslovni dnevnik , 08. srpanj 2020. u 13:23
Član NO-a Adris Grupe /Zarko Basic/PIXSELL

U zadnjih petnaestak godina kompanija je prošla proces potpune transformacije i restrukturiranja pa danas upravlja uravnoteženim portfeljem održivih poslova.

Član Nadzornog odbora Adris grupe Ante Vlahović u utorak je na Glavnoj skupštini Adris grupe istaknuo kako je ključno održati likvidnost i investicijski potencijal, sačuvati radna mjesta te prilagoditi Adris novonastalim okolnostima uzrokovanim krizom zbog pandemije Covid-19.

Obraćajući se dioničarima, Vlahović je kazao da je cilj dugoročno stvaranje vrijednosti, kreiranje novih radnih mjesta i koristi za dioničare i zajednicu u kojoj djeluju.

U zadnjih petnaestak godina, kako je rekao, kompanija je prošla proces potpune transformacije i restrukturiranja pa danas upravlja uravnoteženim portfeljem održivih poslova. “Adris ima dobre tvrtke u dobrim industrijama, a naš je kapital dobro razmješten“, rekao je Vlahović.

Vlahović se osvrnuo na lanjske rezultate poslovanja, navodeći kako je i u 2019. nastavljen višegodišnji rast i ostvaren jedan od najboljih rezultata u desetak godina. Konsolidirana neto dobit iznosi 506 milijuna kuna, što je rast od 13%, a neto dobit 402 milijuna, rasla je 31%.

Konsolidirana zaduženost Grupe je niska te kompanija praktički nema duga, kazao je Vlahović napominjući da je očuvan financijski potencijal koji osigurava stabilnost u uvjetima krize i neizvjesnosti. “Budući da ne znamo duljinu trajanja krize, čuvamo likvidnost za 15 do 20 mjeseci”, istaknuo je.

Komentirajte prvi

New Report

Close