Vladin službenik na plaću od 27.717 kuna dobio i povišicu

Autor: Poslovni.hr , 23. srpanj 2016. u 09:53
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Više je to i od premijera ili bilo kojeg političara.

Umjesto planirane uštede od 600 milijuna, od 30,3 milijardi kuna koliko nas godišnje koštaju službenici i dužnosnici, sad će bilježiti i blagi porast od prosječno mjesečnih 150.000 kuna neto. Među službenicima su i rekorderi po pitanju plaća, poput pilota Mladena Turkovića, ujedno ravnatelja Vladine direkcije za korištenje službenih zrakoplova. Dosad je imao plaću 27.717 kuna neto, a s novom povišicom ona će biti oko 30.000 kuna. Bruto iznos koji uključuje poreze i doprinose kod Turkovića s povišicom skače s 50.759 kuna na čak 56.342 kune, pišu 24 sata.

Više je to i od premijera ili bilo kojeg političara. Turković i još trojica iz iste direkcije su redovito među top plaćenima u javnom sektoru. Svi su oni piloti. Turković je počeo kao pilot u Croatia Airlinesu, a već 10 godina je u direkciji u kojoj je napredovao. Civilni piloti inače vrijede kao jako dobro plaćeni, ali oni se ipak ne mogu mjeriti s Turkovićem. Zarađuju oko 23.000 kuna mjesečno. Ravnateljica Ureda Vlade za zrakoplovstvo Zdenka Pogračić prva je već 5. srpnja prijavila povišicu u imovinskoj kartici. Nova plaća sad joj je bruto 24.847 kuna, a na račun će joj sjedati 15.010 kuna. Ravnatelj Ureda Vlade za suzbijanje zloupotreba droga Željko Petković 2012. godine prijavio je samo neto iznos plaće koji je tada iznosio 12.069 kuna. I on će uživati u povišici većoj od 1000 kuna neto.

Komentari (2)
Pogledajte sve

ja politicarem nebio upce dao placu oni koliko stete naprave oni bi trebali uplacivati po 1miljon mj u drzavni proracun,da saniraju stetu koju proizvode svojim neradom,sta ce na uopce politicar ,ja cjelo vrijeme ponavljam, eto nema vlade nikad manje deficit ,nikad bolji rezultati,pa logicno ne muze se proracun pa ima

Sasvim zasluzeno da je pilot placen vise od politicara ili premijera jer je pilot i puno sposobniji, obrazovaniji i generalno drustveno pozeljniji i korisniji profil posla i osobe od politicara. Da nam je pilot premier sigurno bi drzavna uprava bila efikasnija, jer pilot ne dopustio cekanja, nepotrebne papire, preduge diskusije i nelogicne kompromise koji u finalu rezultiraju raspadom sustava.

New Report

Close