Vladi odbijenica javnih i državnih službi

Autor: Marta Duić , 16. veljača 2022. u 08:00
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Istu priču da nema novca za zaposlene u javnim službama slušali smo u vrijeme financijske krize od 2008. do 2015. godine pa u vrijeme euro krize, pa u vrijeme pandemije krize.

Vladin prijedlog o povećanju osnovice plaće za dva posto u drugoj polovici godine u Sindikatu javnih službi smatraju neodrživim. Poručio je tako jučer sindikalni čelnik Vilim Ribić, potvrdivši da je njihov kontraprijedlog rast osnovice od četiri posto od 1. ožujka, dva posto od 1. srpnja i dva posto od 1. studenog.

“Dogovor je da se nađemo za sedam dana do kada će Vlada razmotriti naš zahtjev”, najavio je Ribić, glavni tajnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. Upitan vjeruje li da će do dogovora s predstavnicima vlasti u konačnici doći, on kaže kako je zapravo pravo pitanje ima li razuma jer je potpuno nejasno kako Vlada može govoriti da nema novca ako svi pokazatelji upućuju na to da ga ima. “O čemu se radi da se izlazi s prijedlogom od dva posto, i to sada kada ima novca i kada se sve mijenja. Istu priču da nema novca za zaposlene u javnim službama slušali smo u vrijeme financijske krize od 2008. do 2015. godine pa u vrijeme euro krize, pa u vrijeme pandemije krize. Uvijek slušamo istu priču, tko je taj koji kreira u Vladi takav stav”, pita se Ribić.

I predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić izjavio je u utorak nakon pregovora s predstavnicima Vlade da i sindikati državnih službi traže povećanje osnovice plaća od 8%, odbivši tako Vladinu ponudu povećanja osnovice za dva posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close