Vlada osnovala još jedno nacionalno vijeće, vodit će ga Andrej Plenković

Autor: Poslovni.hr , 24. veljača 2023. u 09:58
I. Kralj/PIXSELL

Hrvatska je Vlada osnovala još jedno nacionalno vijeće, ono za digitalnu transformaciju. Zadaća će vijeća biti praćenje provedbe digitalne transformacije Hrvatske, a za to će biti zaduženo više od 40 predstavnika. Predsjedavat će im Andrej Plenković.

Nacionalno vijeće za digitalnu transformaciju. Vijećem će predsjedati predsjednik Vlade, a imat će više od 40 članova. Provedbu digitalne transformacije zemlje pratit će svi ministri, predstavnici akademske zajednice, IT udruge, predstavnici lokalne i regionalne zajednice….

Svi oni imat će zadatak osigurati provedbu ciljeva Strategije digitalne Hrvatske kako bi, piše u obrazloženjenju, Hrvatska u narednom periodu postala zemlja razvijenog digitalnog gospodarstva, digitalne javne uprave u kojoj će ljudi s razvijenim digitalnim kompetencijama raditi putem širokopojasnih elektroničkih komunikacijskih mreža.

Objašnjavaju i da pod pojmom “Digitalna transformacija” podrazumijevaju procese koji se u Hrvatskoj događaju na području digitalnog razvoja gospodarstva, javne uprave, razvoja širokopojasnog interneta, razvoja digitalnih vještina, te digitalnog društva u skladu s ciljevima razvoja Hrvatske kao članice EU.

“Zadaća Vijeća je praćenje provođenja zadanih strateških ciljeva te učinak provedbe mjera digitalne transformacije na sveukupni razvoj društva, praćenje mjere i aktivnosti digitalnih politika na razini Europske unije. Vijeće također, predlaže mjere i aktivnosti za postizanje strateških ciljeva digitalne transformacije, daje preporuke za usklađenje digitalnih politika i resornih prioriteta iz područja digitalizacije te potiče međuresornu suradnju i suradnju s jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u provedbi mjera i aktivnosti, ali i daje preporuke zakonskih rješenja za provedbu digitalne transformacije”, piše u odluci o osnivanju Nacionalnog vijeća za digitalnu transformaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close