Vlada i Scenic zadovoljni, gradnja polarnih kruzera ide dalje

Autor: Marija Brnić , 07. travanj 2023. u 07:05
Scenic Eclipse II drugi je istraživački kruzer u Scenicovoj floti izgrađen u Hrvatskoj/N. Pavletić/PIXSELL

Vlasnik Scenic Grupe Glen Moroney nije krio zadovoljstvo rezultatom gradnje drugog broda u Hrvatskoj.

Nema sumnje da će se u Rijeci nastaviti gradnja polarnih kruzera. Partneri u poslu, australski Scenic i Vlada RH, koja je za gradnju 170 milijuna eura vrijednog luksuznog istraživačkog kruzera, dala jamstvo, otvoreno su najavili taj scenarij prilikom ispraćaja broda Scenic Eclipse II iz riječke luke za Lisabon, od kuda će uskoro krenuti i na prvo krstarenje.

Vlasnik Scenic Grupe Glen Moroney nije krio zadovoljstvo rezultatom gradnje drugog broda u Hrvatskoj. Gradnju je vodila njegova tvrtka MKM Yachts, a poslove odradio 3. maj.

“Projekt nam je još jednom potvrdio važnu lekciju koju smo naučili kroz godine rada u Hrvatskoj, a to je da Hrvatska ima vrijedan, izuzetno kvalitetan inženjerski kadar, kao i vrijedne i vješte brodograditelje. Kada to spojite sa sjajnim upravljanjem projektom tima MKM Yachts, dobivate izvanredan rezultat.

S ponosom mogu reći da smo u Hrvatskoj pronašli sjajne partnere, prvenstveno u brodogradilištu 3. maj, kojem ovim putem zahvaljujem na izvrsnoj suradnji, te u Vladi RH, koja je osigurala sve preduvjete da se ovaj projekt ostvari”, istaknuo je Moroney, napominjući da na podršku računa i u budućnosti.

Premijer Andrej Plenković nije izostavio pohvaliti činjenicu da je brod završen tri mjeseca prije predviđenog roka i unutar predviđenog budžeta, što je u RH, dodao je, jedinstven slučaj.

“Poduzetnički duh i vizija koju je g. Moroney donio najprije u Uljanik, a sada i u 3. maj, stvorili su još jedan biser hrvatske brodogradnje i dali ogroman doprinos hrvatskoj industriji”, poručio je Plenković.

Eclipse II dugačak je 168 i širok 21,5 metra, a u 114 dizajnerski uređenih kabina može primiti 237 putnika, kojima je na raspolaganju 200 članova posade.

Komentirajte prvi

New Report

Close