Vlada daruje još 7,5 mil. kn poticaja za električna vozila

Autor: Ana Blašković , 13. rujan 2015. u 22:00
Već odobreno 34 mil. kn za kupnju 946 el. vozila/M. Mrkonjić/PIXSELL

Čak 5,5 mil. kuna namijenjeno je građanima, preostalih dva milijuna tvrtkama, a poziv traje do iskorištenja sredstava.

Nakon što je na proljeće u manje od dva mjeseca razgrabljena kvota poticaja za kupnju ekološk(ij)ih vozila, Ministarstvo zaštite okoliša od 23. rujna podijelit će dodatnih 7,5 milijuna kuna.

"U dvije akcije koje smo dosad proveli odobreno je gotovo 34 milijuna kuna poticaja za kupnju 946 električnih i hibridnih vozila. Zbog velika zanimanja građana i tvrtki odlučili smo ponoviti akciju", najavio je resorni ministar Mihael Zmajlović.  Glavnina od 5,5 milijuna kuna namijenjena je građanima, preostalih dva milijuna tvrtkama, a javni poziv trajat će do iskorištenja sredstava. Poticaji će se odobravati do 40 posto vrijednosti vozila, najviše do 70.000 kuna za kupnju električnih vozila.

Do 50.000 kuna država daje za tzv. hibridna plug-in vozila, a do 30.000 kuna za hibridna vozila. "Od ove godine sufinancira se kupnja električnih skutera, motocikla i četverocikala za koje se mogu dobiti poticaji od 7500 do 30.000 kuna, a tvrtke mogu dobiti do 700.000 kuna", rekao je direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Sven Müller. Lani je s 15,5 milijuna kuna poticaja kupljeno 440 vozila, a proljetos je odobreno 18,5 milijuna kuna za kupnju 506 vozila. 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Vlada nikada ništa ne daruje, ona samo pred nas baca mrvice od kruha, kojeg nam je uzela

vlada dijeli a na drugoj strani posudjuje za place i otplatu kredita !
mozda ce i ovo pripomoc da treci kvartal izgleda ljepse na papiru ?????
a izbori blizu, a ti rajo placaj za debilne uhljebe !!!

Još bih razumio da se djele poticaji za kupnju “Hrvatkih proizvoda” automobila, bicikala… krompira, kupusa ili bilo čega ali DIJELITI POSUĐENE MILIONE kako bi Hrvatski porezni obaveznici poticali tuđu inovativnost i tuđe projekte “pod krinkom zaštite okoliša” je krajnji cinizam i bezobrazluk POMANITALOG DJEDA MRAZA!
Nije valjda Hrvatska ta koja bi prva trebala spašavati Planet Zemlju od zagađenja kao što ga prva nije ni ugrozila.
Ali eto, od poticaja za prodaju nekoliko stotina automobila se može izvći “solidna provizija” od proizvođača automobila za našega neskromnog “Zmaja od ministra” koji i onako živi u oblacima, odnosno iznajmeljenim prostorima najmodernijih poslovnih zgrada u Zagrebu, dok sam grad ima na stotine poslovnih zgrada i tisuće poslovnih prostora.
Ajme nama, kakvi nas idioti vode i kakvim nas debilima smatraju !!!

New Report

Close