Vlada daje zaključak o otkupu Ine, nakon pet godina

Autor: Marija Brnić , 28. prosinac 2021. u 07:03
Premijer je za Badnjak 2016. najavio da će Vlada otkupiti sve udjele naftne kompanije od Mola/N. Čutuk/PIXSELL

Ljetos je o ponudi u Zagrebu Ćorić razgovarao s glavnim izvršnim direktorom Mol Grupe Józsefom Molnárom.

U četvrtak na sjednici Vlade bit će donesen zaključak o Ini. Najavio je to premijer Andrej Plenković, odgovarajući na novinarske upite koji su ga podsjetili i da je točno pet godina proteklo otkako je objavio će država u svoje vlasništvo vratiti Inu otkupom cjelokupnog udjela mađarskog Mola, koji drži 49,1% Ininih dionica.

Plenković jučer nije želio ulaziti u detalje kakva će odluka biti na sjednici, odnosno je li se ipak uspjelo s mađarskim suvlasnikom usuglasiti oko kupoprodajne cijene ili je posrijedi neko novo rješenje.

Da se s Molom od veljače pregovara o otkupu dionica, potvrdio je proljetos ministar gospodarstva Tomislav Ćorić, kazavši da je vladina ponuda upućena još u studenome prošle godine, te da ju u Molu analiziraju.

Ljetos je o ponudi u Zagrebu Ćorić razgovarao s glavnim izvršnim direktorom Mol Grupe Józsefom Molnárom, no prema informacijama koje su dolazile iz Mola, ponuđeni iznos nije ih zadovoljio.

Jasno su i javno iz Mola isticali i da “nikad nisu bili protiv dogovora, ali po cijeni koja kompenzira Molove investicije u hrvatsku kompaniju”. Znakovita je, pak, i Ćorićeva ranija najava kako “postoji mogućnost da se s Molom ide na redefiniranje odnosa koji bi bolje odražavao udjele dioničara”.

Komentirajte prvi

New Report

Close