Vlada će iduće godine državne obveznice ponuditi građanima

Autor: Poslovni.hr , 24. listopad 2012. u 13:10
PXL

‘Želja nam je da imamo dovoljno vremena u 2013. da osim izdanja na svjetskim tržištima i zaduženja kod kuće krenemo sa obveznicima prema građanima’.

"Želja nam je da imamo dovoljno vremena u 2013. da osim izdanja na svjetskim tržištima i zaduženja kod kuće krenemo sa obveznicima prema građanima i pokušamo utvrditi koja je to cijena koju ćemo platiti prema svjetskim i domaćim te da toliko ponudimo i građanima kao neku vrstu štednje" – izjavio je ministar financija Slavko Linić odgovarajući na novinarska pitanja u sklopu Liderove konferencije Dan velikih planova.

>>> Mudrinić: Treba nam rast od pet posto

>>> Linić: Od 1. siječnja mijenjaju se trošarine

>>> Linić za iduću godinu najavljuje rast BDP-a od 1,7 posto

Upozorio je da se od 2013. bitno mijenjaju trošarine jer postajemo dio EU tržišta. – Svaka trošarina kojom Hrvatska poskupljuje proizvod znači da gubimo PDV jer će se moći otići u drugi grad i proizvod kupiti jeftinije. Napomenuo je kako se mijenjaju trošarine na automobile i primjenjivat će se europske direktive koje više vode brigu o ekologije, a ne vrijednosti automobila, piše Lider.

Brodosplitu treba osigurati dodatnih 350 milijuna kuna. No, da se odmah razumijemo ugovor s Brodosplitom nema veze s rebalansom – rekao je Linić. Pojasnio je kako rebalans služi da se plate obveze, a ugovor se sklapa onda kada obje strane završe pregovore. Ugovor ne čeka rebalans – to je čista izmišljotina, oštar je bio Linić. 

Komentari (8)
Pogledajte sve


tak je miami, išli smo u varteks jel se samo na taj način moglo naplatit,,
bilo je to za autocestu Zagreb-Karlovac….

samo vraćam sjećanja…


možda je Čačić zato i nagovorio Linića da krene sa izdanjem obveznica, koje će se opet moći trošiti u Varteksu, ako do tada bude živ, Linić je spomenuo da su varteksovci nešto i tražili preko Čačića da im se pomogne, to je sigurno [emo_smijeh][emo_smijeh]

tak je miami, išli smo u varteks jel se samo na taj način moglo naplatit,,
bilo je to za autocestu Zagreb-Karlovac….

samo vraćam sjećanja…

Posljednje državne obveznice / ZA CESTE / ako se sjećam, a bila sam dijete,
bile su oko 1972.-1982.g.? izdane na rok od 5-10 godina….?
Kad su potpuno izgubile vrijednost, sjećam se, da sam s roditeljima išla u robnu kuću, kupovati KAPUTE, ODIJELA , i neke tekstilne stvari…Plaćalo se tim
papirima, a cijelo vrijeme roditelji su pljuvali po državi i bezvrijednim
papirima…….

– ne znam, ja moram štediti za porez

– pa pol Marsa i frtalj EUROPE je moja obitelj vlasnik

– i ne bi vjerovali do toga su došli radom od stoljeća sedmog

– mislim da su na sve već nekoliko puta platili porez (dobro ne baš ovoj Državi, ali gleda se ona prva kneževina)

lp

New Report

Close