‘Vlada će češće trebati smanjivati trošarine na gorivo’

Autor: Poslovni dnevnik , 08. ožujak 2022. u 22:00
Damir Zorić, čelnik HUP-a/D. Puklavec/PIXSELL

Glavni direktor HUP-a Damir Zorić u utorak je, komentirajući mjere Vlade za ograničavanje cijene goriva, ocijenio kako je dobro da Vlada “napokon malo zagrabila u svoje dvorište”.

Glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Damir Zorić u utorak je, komentirajući mjere Vlade za ograničavanje cijene goriva, ocijenio kako je dobro da Vlada “napokon malo zagrabila u svoje dvorište”.

Upitan kako će cijene goriva utjecati na gospodarstvo, Zorić je rekao da su prilike grozne, da smo na neki o način u ratnom okruženju, no i da smo se opredijelili da branimo načela demokratskog svijeta u kojemu i mi živimo.

“Hrvatska se pridružila sankcijama, sankcije proizvode određene učinke. Rat proizvodi određene grozne učinke, ne samo u razaranju ljudskih života i imovine, nego i u poremećajima u gospodarstvu”, naveo je direktor HUP-a.

Dodaje i kako, ako smo već izloženi tomu, onda sve te posljedice moramo i otrpjeti te se moramo postavljati što je moguće bolje da posljedica bude što manje.

“Jučer je Vlada donijela određene odluke u tom smjeru, mislim da je dobro da su napokon malo zagrabili u svoje dvorište, da su smanjili te trošarine, a ako se ovako nastavi to će trebati raditi češće i više.

A da će posljedica biti, apsolutno će ih biti. Na sve nas će to utjecati, ali svijet neće stati, mi moramo funkcionirati, funkcionirali smo u ratu i znamo šta to znači, nismo to htjeli ali kako je tako je”, zaključio je Zorić.

Komentirajte prvi

New Report

Close