Vlada bi u četvrtak mogla usvojiti Plan gospodarenja otpadom

Autor: Poslovni.hr , 28. prosinac 2016. u 22:00
Ministrica Gabrijela Žalac, Foto: Igor Kralj / Pixsell

Ministrica Gabrijela Žalac optimistična, vjeruje kako najavljenih penala neće biti.

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac izjavila je da bi na današnjoj sjednici Vlade trebao biti usvojen Plan gospodarenja otpadom te istaknula kako se nada da Hrvatska neće plaćati penale Europskoj komisiji zbog kašnjenja.

“Ja u ovom trenutku ne znam hoćemo li plaćati penale. Nadam se da nećemo. Mi smo 26. studenoga uputili Ministarstvu zaštite okoliša upozorenje u kojem ukazujemo na rokove koje je EK propisala – a to je da do kraja ove godine moramo donijeti Plan gospodarenja otpadom koji je preduvjet, odnosno takozvani ex ante uvjet za korištenje fondova odnosno Operativnog programa Konkurentnost i kohezija što se tiče zaštite okoliša i gospodarenja otpadom”, rekla je Žalac. Dodala je i kako je u tom kontekstu i ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović jako dobro upoznat sa svime, znači i s rokovima.

“Mislim da će u četvrtak, dakle sutra, na Vladi biti usvojen Plan gospodarenja otpadom”, istaknula je Žalac. Dodala je kako je cilj i da se Europskoj komisiji da do znanja, nakon usvajanja na Vladi, “da smo to ispunili kako bismo mogli onda krenuti sa raspisivanjem natječaja u sljedećoj godini u dogovoru s Ministarstvom za projekte koji će biti unutar Plana i navedeni”, poručila je ministrica Žalac.

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike je rečeno kako im je cilj da Vlada do kraja ove godine usvoji Plan gospodarenja otpadom za razdoblje od 2016. do 2022. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close