Vjerski turizam za razvoj Vukovara

Autor: Marija Crnjak , 30. rujan 2018. u 21:59
U 2017. godini je u Vukovarsko-srijemskoj županiji ostvareno ukupno 144 tisuće noćenja/Mihael Španić/PIXSELL

Kreće 8. Turistički forum.

Osmi Turistički forum kontinentalnog turizma "Kulturni turizam i perspektive razvoja religijskog turizma u Hrvatskoj" održat će se 3. i 4. listopada u Pastoralnom centru u Vukovaru. Forum već tradicionalno organiziraju Turistička zajednica Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatska gospodarska komora – županijska komora Vukovar, ove godine u suradnji s agencijom LUX promocija. 

"Osnovni turistički identitet Vukovarsko-srijemske županije temeljen je upravo na kulturnim atrakcijama i kulturnoj nematerijalnoj baštini, a manje je poznato da ovaj prostor obiluje svetištima i crkvama koje valjanom valorizacijom mogu postati sastavni dio naše sve bogatije i kvalitetnije turističke ponude.

Zbog sakralne baštine i tradicije te razvijene turističke infrastrukture, čitava Hrvatska ima veliki potencijala za razvoj religijskog turizma. Turisti koji putuju iz duhovnih i vjerskih motiva sve su zahtjevniji gosti, a u destinaciji očekuju povezivanje s lokalnim stanovništvom i očuvanim vjerskim i baštinskim vrijednostima", ističe Rujana Bušić Srpak, direktorica TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Dodaje kako bi taj segment turizma trebao imati više mjesta u turističkoj promociji Hrvatske s obzirom na njegovu povezanost s kulturom i eno-gastronomijom koja je u Vukovarsko-srijemskoj županiji iznimno bogata. Inače, u 2017. godini je u ovoj županiji ostvareno 144 tisuće noćenja, što je i dalje jako niska brojka u odnosu na potencijal.

Komentirajte prvi

New Report

Close