Visoki upravni sud oslobodio Bandića: Zagrebački gradonačelnik ne mora vratiti 18 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr , 02. rujan 2019. u 14:16
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Optužnica je Bandića teretila da je državu za vrijeme kampanje oštetio za 5,7 milijuna kuna, a s računa izvukao 24 milijuna kuna za koje nije platio porez.

Visoki upravni sud potvrdio je oslobađajuću presudu Milanu Bandiću u tužbi koju je podnio protiv Porezne uprave. Milana Bandića je Porezna uprava 2016. godine istraživala zbog obračunavanja poreza na sredstva na njegovom računu nakon završetka predsjedničke kampanje prije deset godina.

Nakon što je Upravni sud u veljači ove godine oslobodio zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića poreznog duga koji iznosi 18 milijuna kuna, Visoki upravni sud Republike Hrvatske odbacio je žalbu Ministarstva financija na prvostupanjsku presudu, javlja Dnevnik.hr.

Milana Bandića se teretilo zbog obračunavanja poreza na sredstva koja su ostala na računu gradonačelnika Bandića za predsjedničku kampanju 2009. godine. Sredstva su na račun uplaćivana i nakon što je završena kampanja. Zbog toga je USKOK otvorio istragu protiv Bandića.

Nad gradonačelnikom je pokrenut porezni nadzor na temelju kojeg je Porezna uprava 2016. godine donijela odluku da Bandić mora platiti 12 milijuna kuna poreza plus kamate, pa se iznos popeo 18 milijuna.

U veljači 2017. godine Bandić je protiv tog rješenja podnio tužbu Upravnom sudu i ishodio odgodu izvršenja rješenja sve dok se pravomoćno ne okonča upravni postupak. U veljači 2019. Upravni sud je presudio u njegovu korist.

Optužnica je Bandića teretila da je državu za vrijeme kampanje oštetio za 5,7 milijuna kuna, a s računa izvukao 24 milijuna kuna za koje nije platio porez.

Komentari (2)
Pogledajte sve

hrvatsko pravosuđe je došlo do novih visina.

Sada su počeli i mito legalizirati.

Tko uplaćuje nekom 18 miliona na tekući račun?

Ispada da je bila neka humanitarna akcija.

Dajte lovu da Vas dalje kr.adem zagrepčani.

FUJ sudstvo! Sram Vas bilo.

Ne kužim zašto uopće pišete o tom seksistu primitivnom?

New Report

Close