Više letova iz Varšave za cijelu Hrvatsku

Autor: Ana Blašković , 24. travanj 2017. u 15:20
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Od srpnja za Zagreb tri dodatne, te nove linije za Zadar, Split i Pulu

Poljski nacionalni avioprijevoznik LOT pojačava povezanost između Hrvatske i Poljske. Nakon uvođenja izravnih letova od Varšave do Zagreba prošle godine, uvode se linije prema Zadru, Splitu i Puli. Umjesto dosadašnjih sedam, od srpnja će putnicima iz Zagreba tjedno biti dostupno deset letova prema poljskoj metropoli. Tijekom ljetne sezone LOT će dvaput tjedno povezivati Varšavu sa Splitom te po jednom tjedno sa Zadrom i Pulom.

“Zahvaljujući našim ljetnim vezama između Varšave i ključnih hrvatskih ljetovališta, dat ćemo doprinos promociji Hrvatske kao savršene destinacije. Bit će to promocija, ne samo među Poljacima, već i putnicima iz drugih zemalja”, rekao je Adrian Kubicki, direktor korporativnih komunikacija tvrtke. LOT je lani ponovno uveo direktne letove između dviju zemalja, a posljednje brojke govore o mjesečnom rastu broja putnika za petinu. “Razvoj veza s Hrvatskom dio je strategije održivog rasta koju LOT implementira od početka godine i u skladu s kojom planira postati avioprijevoznik prvog izbora, ne samo za putnike iz Poljske, već i ostalih zemalja”, ističu.

U Hrvatsku je prošle godine stiglo 757 tisuća poljskih turista, 12 posto više nego prethodne godine. Za gospodarsku suradnju ima itekako prostora: iz te zemlje smo uvezli 600 milijuna eura robe i usluga u 2016., a izvezli tek 166,5 milijuna eura. Domaće tvrtke u Poljsku su investirale oko 165 milijuna eura, pri čemu prednjači Orbico grupa, dok poljska ulaganja u Hrvatsku ne dosežu ni polovicu tog iznosa.     

Komentirajte prvi

New Report

Close