Virtualno je za poslom tragalo 158.000 posjetitelja

Autor: Poslovni.hr , 18. listopad 2012. u 13:21
Ilustracija (PXL)

Upravo završeni treći regionalni Virtualni dan karijera i znanja u organizaciji portala za zapošljavanje.

Upravo završeni treći regionalni Virtualni dan karijera i znanja u organizaciji portala za zapošljavanje – MojPosao.net, Posao.ba i Infostud.com, zabilježio je 158.000 posjetitelja koji su imali priliku aplicirati na preko 200 otvorenih natječaja za slobodno radno mjesto.

Ove godine na sajmu se predstavilo 30 tvrtki i 9 edukativnih ustanova koji su putem online chata bili na raspolaganju svim posjetiteljima. Zabilježeno je povećanje prosječenog broja posjeta po štandu izlagača – prošle godine je bilo 3.500 posjeta po štandu dok je ove godine zabilježeno skoro 4.000 posjeta, priopćio je portal MojPosao.

Obostrano zadovoljstvo

Virtualni dan karijere i znanja omogućio je poslodavcima regionalno pozicioniranje na tržištu rada i potragu za potrebnim kadrom unutar regije.

Damir Pavlek, Voditelj marketinga Zepter International d.o.o., jedna od tvrtki izlagača na ovogodišnjem sajmu,  izjavio je: 'Odličan koncept sajma omogućava tvrtkama da se bolje predstave, odnosno da dobiju nešto više osim samih prijava kandidata, a tu prije svega mislim na opciju online chata i na ankete koje nam daju vrijedne povratne informacije od naših potencijalnih zaposlenika. Siguran sam da ćemo i dalje sudjelovati na takvim događajima.'

Posjetitelji kao najveću prednost sajma, pored mogućnosti komunikacije s izlagačima putem online chata, navode jednostavnost pregleda ponude poslova i edukativnih programa.

Edukacija putem radionica i 'webinara' 

Tijekom trajanja virtualnog sajma organizirane su radionice Hoću prvi (bolji) posao na zagrebačkim fakultetima. Na besplatnim radionicama sudionici su imali priliku saznati odlike dobrog životopisa i zamolbe, kako se najbolje predstaviti na razgovoru za posao i kako iskoristiti društvene mreže u potrazi za poslom.
Ujedno izlagači poput Japan Tobacco International i Mozzart kladionica održali su 'webinare' na temu potrage za talentima što je pomoglo zainteresiranim posjetiteljima da dobe uvidu u očekivanja potencijalnog poslodavca.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close