Vinkovačkom kraju 384 milijuna kuna za vodu

Autor: Poslovni dnevnik , 31. prosinac 2017. u 13:31
Potpuno će se riješiti problem odvodnje i vodoopskrbe/Marijan Sušenj/PIXSELL

EU sa 70,76% sufinancira projekt poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture.

U vinkovačkoj tvrtki Vodovod i kanalizacija u četvrtak su potpisani ugovori o partnerstvu i sufinanciranju projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracija Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna za prijavu izgradnje vodnokomunalne infrastrukture", vrijedni 384,5 milijuna kuna – 70,76% su potpore iz EU, a 29,24% nacionalna sredstva.

Ugovore su potpisali direktor Vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković, gradonačelnici Vinkovaca i Otoka Ivan Bosančić i Josip Šarić te načelnici općina Andrijaševci Damir Dekanić, Privlake Darko Galić, Cerne Goran Begović i Ivankova Marko Miličević.

Izrada projekta trajala je tri godine pri čemu su, navedeno je, ostvareni preduvjeti za provedbu projekta – uređaji za preradu otpadnih voda u Vinkovcima, Ivankovu, Cerni, Otoku i Nuštru. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, a kad završi u cijelosti će se riješiti vodoopskrba i odvodnja tih gradova i općina. Domaćinstva koja još nisu priključena na sustav odvodnje priključke će dobiti besplatno.

Komentirajte prvi

New Report

Close