Vili Beroš: Pripremamo dvije nove mjere

Autor: Poslovni.hr , 10. rujan 2021. u 12:48
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Struka će odlučiti o trgovačkim centrima

Nacionalni stožer održao je press konferenciju.

“Ključ uspjeha je u rukama necijepljenih, o njima ovisi hoće li svi naši napori pasti u vodu. Preko 81 % novozaraženih su necijepljeni. U KBC Split je preko 93 % hospitaliziranih su necijepljenih. Pa zar brojke ne govore sve? Na respiratoru je preko 90%, ponegdje i 94 % necijepljenih. Matematika je egzaktna, ne morate vjerovati meni, vjerujte matematici”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

“Ne propustimo ovu igru slučaju, sačuvajmo živote, to vam kao vaš ministar moram reći. Kao što neko vrijeme i najavljujemo, svjesni epidmeiološke situacije, pripremamo nove dvije mjere kojima bi se u zdravstveni sustav uvela upotreba covid digitalne potvrde ili dokaz o preboljenju ili cijepljenju. U pripremi je nekoliko odluka u ministarstvu zdravstva”, najavio je Beroš.

Upitan je hoće li se covid potvrde primjenjivati u trgovačkim centrima.

“Svaki dan razgovaramo o toj problematici. U općem kontekstu, razmišljamo i o drugim resorima. Mislim da je resor socijalne skrbi također resor gdje bi se ovo trebalo uvesti. Ali razmišljamo i šire, ovisno o pandemiji. Struka će odlučiti o trgovačkim centrima”, rekao je.

“Svjesni smo ograničenja ovih potvrda. Mislimo da je to najbolji način u ovom trenutku”, rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close