Vili Beroš: Pojavio nam se akutni problem

Autor: Poslovni.hr , 04. svibanj 2020. u 15:57
Foto: Hendrik Schmidt/dpa-Zentralbild/ZB /DPA/PIXSELL

“Prelazak granice je kompleksno pitanje. U kontaktu smo s ostalim državama članicama EU. To se neće riješiti u dan-dva, ali doći ćemo do rješenja. Pratimo situaciju i donijet ćemo odluke”, rekao je Božinović.

Ministar zdravstva Vili Beroš otkrio je detalje oko odluke da povratnici, koji dolaze u Hrvatsku na 72 sata, moraju imati negativan PCR test. Naime, javnosti nije jasno gdje će se i o čijem trošku obavljati takvi testovi, kao i hoće li se ta mjera odnositi na turiste.

“Pojavio nam se akutni problem jučer. Taj problem nosi sa sobom određene tehničke poteškoće. Epidemiološka struka će odgovoriti, no osnovna ideja je povećati sigurnost onih koji putuju i građana RH”, rekao je Beroš na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera.

“Nemoguće je organizirati testiranje na graničnim prijelazima. Kad testovi budu dostupni, promijenit će priču. Cilj je povećati sigurnost, a epidemiološka služba će pronaći pravi okvir”, naveo je Beroš.

Ministar Davor Božinović rekao je da te odluke još neće stupiti na snagu:

“Prelazak granice je kompleksno pitanje. U kontaktu smo s ostalim državama članicama EU. To se neće riješiti u dan-dva, ali doći ćemo do rješenja. Pratimo situaciju i donijet ćemo odluke.”

Komentari (2)
Pogledajte sve

Vili koga vi vise cinite budalama, granice su otvorene, jutros je moj zapovjednik broda sa svojim privatnim autom dosao iz Španjolske u Italiu presavsi preko Francuske i kaze da ga nitko nije zaustavio ni pitao gdje ide znaci iz Španjolske u Ìtaliu pa koga onda vi cinite ludim i dokle. Koje granice i bakaraci ocito smo jos na Balkanu .

Svaki dan se pojavljuju akutni problemi. Više problema i malo rješenja.

I dobro dali covjek koji radi u inozemstvu moze doci iduci vikend doma jer nigdje ne vidim da je sluzbeno donesena ta odluka za test?

New Report

Close