Viktor Lenac zatrpan poslom, preuređuju jahtu saudijskog kralja

Autor: Poslovni dnevnik , 13. veljača 2022. u 22:00
Preuređenje megajahte Prince Abdulaziz vrijedno je 20 milijuna eura/G. Kovačić/PIXSELL

U Brodogradilište Viktor Lenac u četvrtak je na remont i preuređenje uplovio putnički brod – luksuzna jahta, dugačka 147 metara.

Dokovski kapaciteti u Brodogradilištu Viktor Lenac popunjeni su do svibnja, u škveru je sada više od 10 brodova, a zaposlenost je izuzetno velika, doznaje se u petak iz tog riječkog brodogradilišta.

Članica Uprave Sandra Uzelac kazala je da su svi dokovi i vezovi popunjeni te da je sada, za razliku od prethodnog polugodišta, zaposlenost brodogradilišta visoka. Lani su, kaže, na poslovanje utjecale visoke vozarine, pa su brodari to vrijeme više koristili za plovidbu, a ne za remont, a utjecala je i pandemija.

Stoga se očekuje da će poslovanje u 2021. biti uspješno te s ostvarenom dobiti, ali manjom nego 2020. godine. U Brodogradilište Viktor Lenac u četvrtak je na remont i preuređenje uplovio putnički brod – luksuzna jahta, dugačka 147 metara.

Riječ je o velikoj jahti stranog naručitelja, s kojim je kostrensko brodogradilište sklopilo ugovor o remontu i preuređenju vrijedan više od 20 milijuna eura. Radi se o jahti koju koristi saudijska kraljevska obitelj.

O složenosti ugovorenih radova govori i podatak kako se planira da će brod u brodogradilištu biti godinu dana, jer je rok izvođenja radova 12 mjeseci.

Po riječima Sandre Uzelac, riječ je o dosta specifičnim radovima, a bit će angažirano više domaćih i stranih kooperantskih tvrtaka. Slične, ali manje poslove te vrste su u Lencu već radili, kazala je Uzelac. 

Komentirajte prvi

New Report

Close