VIDEO: Tomašević otvorio novu pješačku zonu u centru Zagreba, Pernar ga opet provocirao

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. rujan 2023. u 16:48
Foto: YouTube screenshot

Tomašević je istaknuo da će preko 100 aktivnosti biti u Europskom tjednu mobilnosti u Zagrebu te je zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji te street art umjetniku Lunaru. 

U povodu Europskog tjedna mobilnosti zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je u subotu novu pješačku zonu u centru grada, na dijelu Masarykove ulice – od Gundulićeve do Tesline te na dijelu Preradovićeve – od raskrižja s Masarykovom i Teslinom do Berislavićeve.

Tim povodom je svjetski poznat street art umjetnik Lunar oslikao križanje Preradovićeve, Tesline i Masarykove, a za građane je pripremljen kulturno-umjetnički program koji će se održavati do 22. rujna, kada s Danom bez automobila, završava Europski tjedan mobilnosti.

“Već treći puta širimo pješačku zonu u centru grada Zagreba, što smo obećali i to jasno piše u našem izbornom programu”, poručio je Tomašević i podsjetio da su pješačku zonu proširili u Maloj Martićevoj i Staroj Vlaškoj.

Istaknuo je i da je proširenje pješačkih zona trend svugdje u Europi, a Zagreb se samo usklađuju s europskim trendovima.

Prvi puta na Dan bez automobila, 22. rujna, besplatan javni prijevoz za sve građane

Nova pješačka zona uvodi se paralelno s početkom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti koji traje od 16. do 22. rujna, a završava s Danom bez automobila. Cilj je osloboditi što više javnog prostora za pješake i bicikliste te potaknuti građane na korištenje javnog prijevoza.

Tomašević je istaknuo da će preko 100 aktivnosti biti u Europskom tjednu mobilnosti u Zagrebu te je zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji te street art umjetniku Lunaru.

Istaknuo je i kako će se u Zagrebu obilježiti i Dan bez automobila, 22. rujna, a po prvi puta na taj dan će za sve građane biti besplatan javni prijevoz u gradu.

Europski tjedan mobilnosti održava se širom Europe, u preko 2000 gradova, u Hrvatskoj u toj aktivnosti sudjeluje oko 11 gradova, a želi se poticati održivu urbanu mobilnost  – što više biciklističkog prometa, pješačenja i javnog prijevoza kako bi se što manje koristili automobili i osobna vozila u gradskom prometu.

Na konferenciju za novinare stigao i Pernar

Na Tomaševićevu konferenciju za novinare ponovno, po treći puta, nepozvan je ‘upao’ bivši saborski zastupnik Ivan Pernar koji ga je provocirao s pitanjima  i upadao mu u riječ. Međutim, okupljeni na otvorenju pješačke zone prekinuli su Pernara pljeskom podrške gradonačelniku.

“Ovo je podrška za stvari koje radimo i nikakvi interesi nas neće spriječiti da radimo ono što smo obećali Zagrepčanima. Nikakvi grupni interesi i nikakvi mediji koji nude da zaposle ove ljude kako bi ih akreditirali kao novinare da dolaze trolati naše presice”, poručio je Tomašević.

Komentirajte prvi

New Report

Close