VIDEO/FOTO: Ugrađen prvi dezinfekcijski tunel u Hrvatskoj koji za 7 sekundi dezinficira cijelo tijelo

Autor: Poslovni.hr , 14. srpanj 2020. u 15:10
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Postoje i druge tvrtke zainteresirane za njegovu nabavku. Idealan je svugdje gdje je više ljudi, poput policijske uprave, šoping centra ili banke.

Izgleda kao detektor za metal, no ima posve drukčiju ulogu. Prvi dezinfekcijski tunel u Hrvatskoj predstavljen je danas u klinici Svjetlost u Heinzelovoj, a funckionira sasvim jednostavno. Sve što je potrebno je stati unutra, a raspršivač ugrađen u šarke “tunela” automatski prska dezificijens po cijelom tijelu. A cijeli postupak traje sedam sekundi. Smješten je na ulazu klinike Svjetlosti a uskoro će, kaže  za Večernji list osnivač i ravnatelj Nikica Gabrić, stići i u ostale njene podružnice u Hrvatskoj i Europi.

– Svi smo mislili da je korona prošla, ali primjećujemo da brojevi rast pa smo se odlučili za ovaj tunel kako bi maksimalno osigurali da pacijent bude na prvom mjestu – kazao je Gabrić, koji je tunel predstavio zajedno s ravnateljom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimirom Šostarom i Slobodanom Brezakom iz tvrke Bauerfiend, koja je uređaj proizvela.

– Stoji oko 4000 eura, dakle nekih 30.000 kuna, a postoje i druge tvrtke zainteresirane za njegovu nabavku. Idealan je svugdje gdje je više ljudi, poput policijske uprave, šoping centra ili banke – rekao je Brezak, a dodaje i neke tehničke detalje koji dokazuju ekonomičnost tog tunela. U njemu se nalazi spremnik od 30 litara, što je dovoljno za oko 2800 raspršivanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close