VIDEO/FOTO: U Dubrovnik sletio prvi avion na direktnoj liniji iz New Yorka, evo zašto je to velika vijest

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. srpanj 2021. u 14:02
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Do listopada spajat će Dubrovnik s SAD-om četiri puta tjedno. Nadam se da će linija ostati i idućih godina i da će imati odličan rezultat”, rekao je Luetić te dodao kako prodaja za letove UA u iduća tri mjeseca ide jako dobro.

U inauguracijskom letu, u dubrovačku zračnu luku u petak je sletio zrakoplov United Airlinesa (UA) na izravnoj liniji iz New Yorka s 214 putnika, čime je Hrvatska po prvi put nakon 1991. godine izravno povezana s tim važnim odredištem.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić naglasio je kako je riječ o povratku američkih zrakoplova nakon pandemijske stanke.

“Imali smo liniju American Airlinesa 2019. godine izravno za Philadelphiu, ali je uslijedila pandemija. U rekordnom roku smo prihvatili sve standarde i procedure UA kroz prošlomjesečne edukacije. Ova linija je ogromna reklama za turistički sektor, kako bi oporavak gospodarstva bio što brži. Do listopada spajat će Dubrovnik s SAD-om četiri puta tjedno. Nadam se da će linija ostati i idućih godina i da će imati odličan rezultat”, rekao je Luetić te dodao kako prodaja za letove UA u iduća tri mjeseca ide jako dobro.

Potpredsjednik za razvoj novih linija United Airlinesa Patrick Quayle istaknuo je da je riječ o prvom letu UA za Hrvatsku.

“Hrvatska se prva u Europi otvorila prema SAD-u i to je bio najveći motiv. Ova linija olakšat će i Hrvatima putovanje u SAD, preko zračne luke Newark do 65 ostalih odredišta diljem SAD-a, ali linija će prije svega pomoći dovesti turiste i ‘turističke dolare’ u Hrvatsku”, poručio je Quayle.

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković istaknuo je kako bi izravna zrakoplovna linija za New York bila smatrana uspjehom i u normalnim vremenima velikog broja gostiju prije pandemije.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

“U trenutku kad još uvijek vlada zdravstvena kriza ovo je velik uspjeh, uz želju za nastavak još snažnije suradnje. Ovo je hrabar potez uprave UA a izabrali su najbolje. Osigurat ćemo svim gostima siguran boravak u destinaciji. Preko 90 posto turističkih radnika je cijepljeno. Posebno veseli što imamo dvije aviokompanije koje direktno slijeću u Dubrovnik, budući da od 3. srpnja stiže i Delta Air Lines”, rekao je Franković.

Direktor Hrvatska turističke zajednice Kristjan Staničić zahvalio je svima koji su sudjelovali u zajedničkom pothvatu.

“Želja nam je da ovu sezonsku liniju pretvorimo u cjelogodišnju. Vjerujem da će ovo biti dugoročna suradnja, ali i magnet za ostale aviokompanije koje će letjeti i u druge hrvatske zračne luke. SAD su nam najvažnije daleko tržište, odakle nam dolazi najveći broj gostiju. Lani smo jedini bili otvoreni za američke turiste i hvala na prepoznavanju Hrvatske kao partnera”, izjavio je Staničić.

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Vršiteljica dužnosti zamjenika šefa misije Caitlin Piper rekla je kako je izravan let jako bitan za obje zemlje, posebno za ekonomiju u vremenu izlaska iz pandemijske krize. “U nedjelju 4. srpnja je Dan nezavisnosti SAD-a i nema boljeg mjesta od bisera Jadrana za proslavu najvažnijeg praznika”, rekla je Piper.

Za subotu je najavljen inauguracijski let Delta Airlinesa, čime će Dubrovnik s SAD-om biti spojen osam puta u tjednu. Uz ovotjedni povratak British Airwaysa i Turkish Airlinesa nakon pandemijske stanke, prometno izolirani Dubrovnik uspostavlja zračni most prema svjetskim odredištima.

Komentirajte prvi

New Report

Close