VIDEO/FOTO: Pogledajte kako interventna policija odvodi Tolušića iz vinarije

Autor: Poslovni.hr , 07. srpanj 2022. u 13:47
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Jutros je uhićen Plenkovićev nekadašnji ministar i potpredsjednik vlade Tomislav Tolušić u Virovitici po nalogu europskog javnog tužitelja (EPPO).

Ured europskog javnog tužitelja objavio je priopćenje. Prenosimo ga u cijelosti:

Dvije osobe uhićene u Hrvatskoj zbog sumnje na subvencijske prijevare i zlouporabu položaja i ovlasti

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje danas, 7. srpnja 2022. godine, u Hrvatskoj.

Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija.

EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti.”

Jedna od uhićenih osoba je bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Komentirajte prvi

New Report

Close