Veljko Ostojić: Na jugu 10 i manje posto dolazaka turista u odnosu na prošlu godinu

Autor: Poslovni.hr , 04. srpanj 2020. u 12:31
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Ističe da je stanje na obali puno bolje nego u svim zemljama koje nam uvode otežane režime prelaska granica, odnosno povratka njihovih državljana.

Direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić gostujući u Novom danu rekao je da, s obzirom na očekivanja i strahove koji su prethodili turističkoj sezoni, niije nezadovoljan. Najviše je gostiju na sjevernom Jadranu, a najmanje na krajnjem jugu Hrvatske, piše N1.

“Situacija je na različitim dijelovima Jadrana različita. Na sjeveru smo na oko 40 posto, na srednjem Jadranu između 20-25, a na jugu na 10 ili manje posto u odnosu na isti dan prošle godinu. Vesele stanja rezervacija za sedmi i osmi mjesec. Ako se ništa radikalno ne dogodi, nadam se da će brojke rasti do konca sezone”, kaže direktor Hrvatske udruge turizma.

Ostojić kaže da je do danas bilo milijun i 720.000 dolazaka, dodavši kako nijedan turist nije bio zaražen u komercijalnim smještajnim objektima. ” Imali smo nekoliko slučajeva da su stranci bili zaraženi, ali niti jedan nije zaražen u Hrvatskoj, koliko znamo.”

Ističe da je stanje na obali puno bolje nego u svim zemljama koje nam uvode otežane režime prelaska granica, odnosno povratka njihovih državljana.

Ostojić kaže da cijene definira svaki pružatelj usluga za sebe te su rezultat ponude i potražnje. “I na sjeveru postoje slučajevi gdje su se cijene spustile. Cijene prema jugu su ipak više spuštene, no ne mogu reći da je to linearno i generalno”.

Obiteljski smještaj posebno na udaru

Najviše na udaru je obiteljski smještaj. “Imamo preko 600.000 kreveta, preko 500.000 u vikendicama… Veliki broj kreveta sigurno će rezultirati smanjenom potražnjom”, rekao je. I u kriznoj situaciji kvaliteta je prioritet, pa u kampovima više kategorije ima i više gostiju.

Upitan kako odluka Slovenije o otežanom prelasku granica utječe na nas, rekao je: “Odluka Slovenije odražava se na booking”, dodavši da se zastoj dogodio i zbog situacije u Zadru.

Komentirajte prvi

New Report

Close