Veljača s 9% više, a u dva mjeseca 8% više noćenja – 1,4 milijuna

Autor: Poslovni dnevnik , 04. ožujak 2020. u 21:59
Stranih je turista od početka ove godine bilo 1% više nego lani/GRGO JELAVIĆ/PIXSELL

Domaćih je turista u veljači zabilježeno 12 posto više, a njihovih noćenja 7 posto više nego u veljači 2019.

Hrvatsku je u veljači posjetilo 287 tisuća turista, ili 5% više nego u istom mjesecu 2019., dok je veći porast, za 9%, ostvaren sa 727 tisuća noćenja, prvi su podaci sustava eVisitor koji se doznaju iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

U veljači je, prema tim podacima, i stranih i domaćih turista u Hrvatskoj bilo više nego u istom mjesecu lani, pri čemu su strani u dolascima imali udio od 62 posto, tj. došlo ih je 177 tisuća (+1%). Sa 479 tisuća noćenja strani su gosti u plusu od 9%.

Domaćih je turista u veljači zabilježeno 12 posto više, a njihovih noćenja 7 posto više nego u veljači 2019. S obzirom na poraste u veljači, kao i u siječnju, kada je bilo 6% više turista i 7% više noćenja, i u prva dva mjeseca ove godine fizički turistički promet u Hrvatskoj je u plusu – ukupno je došlo 515 tisuća turista, ili 5% više nego u isto vrijeme prošle godine, a noćenja je bilo 8 posto više, ili 1,4 milijuna.

Stranih je turista u prva dva mjeseca bilo jedan posto više, a njihovih noćenja 9% više, dok je domaćih turista bilo 12% više, sa 7% više noćenja nego u prva dva mjeseca 2019. godine .

“U situaciji koronavirusa teško je sada predvidjeti kakav će turistički promet biti u ožujku i dalje. Aktivno pratimo situaciju i reagiramo u smislu prilagodbe promotivnih i marketinških aktivnosti po tržištima, primjerice u Kini, Južnoj Koreji i Italiji”, poručuju iz HTZ-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close