Veliki zagrebački kvart bit će cijelo ljeto bez tople vode: Pogledajte mapu radova

Autor: Poslovni.hr , 26. srpanj 2021. u 12:49
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Zamjena dotrajale vrelovodne mreže Zagreba je u tijeku i kao što su najavili iz HEP toplinarstva, kvartovi zahvaćeni radovima bit će bez tople vode u vrijeme zahvata. Prva etapa počela je 12. svibnja u Dugavama, a kako ljeto odmiče, sve više kvartova postaje zahvaćeno radovima.

Na red je tako došla i Savica, a ondašnja je mjesna samouprava u suradnji s HEP-om i Gradom Zagrebom izradila je kartu tekućih radova na rekonstrukciji vrelovodne mreže s okvirnim vremenom prekida isporuke toplinske energije.

“Radovi su podijeljeni u četiri grupe: Savica istok, Savica sjever, Savica jug i Savica jugoistok. Kod vremena i trajanja prekida isporuke toplinske energije moguće su promjene, budući da je riječ o radovima kod kojih je nemoguće predvidjeti baš sve okolnosti”, stoji u objavi Mjesnog odbora Trnjanska Savica koji je objavio mapu planiranih radova.

“Zahvaljujemo HEP Toplinarstvu na svim informacijama i molimo građane Savice za strpljenje dok traju radovi. Ukoliko trebate dodatne informacije oko radova, možete se obratiti HEP Toplinarstvu na e-mail adresu toplinarstvo@hep.hr.”, navode u objavi.

Radovi koji su u tijeku, najveći su zahvat u povijesti centralnog toplinskog sustava grada Zagreba jer se radi o revitalizaciji jedne trećine, odnosno 68,5% ili ukupno 227,3 kilometara zagrebačke vrelovodne mreže.

Ukupna je vrijednost projekta 700 milijuna kuna, od čega se 421,5 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, što je dosad najveći iznos koji je HEP-u dodijeljen iz EU fondova. Preostali iznos potreban za realizaciju projekta, HEP će investirati iz vlastitih sredstava, prenosi Večernji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close