Posvuda po Lici ovih dana viđamo kariole i štandove s krumpirom postavljene ispred OPG i obiteljskih domaćinstvima koje sada prodaju viškove, javlja Novi list. Izloženi krumpir se u večernjim satima uvozi u podrume jer su ličke noći ovih dana redovne s temperaturama zraka od -4 i -5 stupnjeva C.
Inače, do početka Domovinskog rata u Lici se proizvodilo oko 70 tisuća tona godišnje, dok vam danas nitko točno ne zna tu brojku, ali će vam svi reći kako je one uvelike smanjene. Gotovo upola. Tvrtka „Agro-Velebit“ iz Lovinca ima centralno skladište u Gospiću. Kako je u razgovoru za Novi list rekao direktor ove poljoprivrednog poduzeća Nikola Vidaković, inače diplomirani agronom, ovih dana je okončana prodaja sjemenskog krumpira.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu