‘Velika je šansa da će Mihanović biti glavni rizničar HDZ-a’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 10. veljača 2013. u 18:33
Photo: Daniel Kasap/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas u Krašiću kako postoji velika šansa da će glavni rizničar HDZ-a biti Damir Mihanović.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas u Krašiću kako postoji velika šansa da će glavni rizničar HDZ-a biti Damir Mihanović, bivši član uprave Croatia osiguranja koji je napustio HDZ nakon što je prvi javno progovorio o aferi Fimi media.

HDZ će u iduća dva ili tri tjedna HDZ objaviti svoj gospodarski program te predstaviti kandidata za gradonačelnika Zagreba, rekao je Karamarko nakon mise koju je u povodu blagdana blaženog kardinala Alojzija Stepinca u Krašiću služio mons. Juraj Batelja.

Na dodatno pitanje ima li HDZ kandidata za zagrebačkog gradonačelnika, Karamarko je odgovorio da ima, ali da se oko tog pitanja "pomalo stvara histerija", a da je HDZ-u dovoljno mjesec i pol dana kampanje.

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić najavio je službenu objavu kandidata za 9. ožujka na izvještajnom saboru HDZ-a nakon čega će, smatra, stranka imati dovoljno vremena za promociju kandidata i kampanju.

Nakon što je jučer Milan Kovač, novi predsjednik Zajednice kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" pozvao natrag u stranku članove koji su otišli ili izbačeni, Karamarko je rekao novinarima da će o njihovu povratku odlučivati Časni sud stranke.

"Ne, nikoga ja ne pozivam, postoji Časni sud koji će o svemu odlučiti", odgovorio je Karamarko na pitanje poziva li i on bivšeg člana HDZ-a Ivića Pašalića natrag u stranku, kao što je to jučer učinio Milan Kovač.

Komentirajući izjavu bivšeg predsjednika zagrebačkog HDZ-a Ante Zvonimira Golema, koji je ovih dana napustio stranku, da je HDZ sam sebi svrha, Karamarko je rekao je da su to izjave izazvane frustracijama zbog gubitka izbora.

"Pustite to što Golem kaže. To su izjave izazvane frustracijama zbog situacije u kojoj čovjek koji ne ispuni svoje ambicije i izgubi izbore ima svoju viziju i perspektivu stvari u stranci", rekao je.

Upitan je li s odlaskom Golema stranka izgubila dio glasača u Zagrebu, Karamarko je rekao da će HDZ u Zagrebu "dobiti koliko će dobiti", a da je pred njima vrijeme za sljedeće parlamentarne izbore i onda opet lokalne.

"Stranka se naprosto diže. Netko će otići, netko dolazi, a nitko ne spominje sedam ili osam tisuća novih članova i činjenicu da su jedna četvrtina članova Mladeži HDZ-a postdiplomanti, magistranti i doktoranti, a spominje se onaj jedan pojedinac koji je otišao", kazao je.

Istaknuo je da je na stranačkim skupovima ovih dana u Slavonskom Brodu, Šibeniku i Imotskom bilo i do tisuću i petsto članova HDZ-a, što govori o "povratku na duh 90-ih". Pojasnio je da se HDZ ne vraća natrag u prošlost, nego na duh i na emociju koja se rađa prema domovini koja je u problemima.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pojasnio je da se HDZ ne vraća natrag u prošlost, nego na duh i na emociju koja se rađa prema domovini koja je u problemima.

Prošlost vam je prljava , zato vam se i sudi danas!
Država zbog vas je opljačkana , prezadužena , ljudi izgubili svaku nadu i u ništa više ne vjeruju…
Ako vam se javlja isti duh i emocije kao prije sačuvaj nas Bože od vas!
Ponavljam da onaj ko bude za vas glasovat je ili za psihijatriju ili ima neku debelu korist!

Zavidna karijera, nema što….

New Report

Close