‘Velika Gorica postala je atraktivan grad, a rastu i plaće’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 13. prosinac 2023. u 14:28
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U Velikoj Gorici u planu novi dom za starije i nova osnovna škola.

Premijer Andrej Plenković na obilježavanju Dana grada Velike Gorice ocijenio je u srijedu da je taj grad dobar primjer poreznog rasterećenja građana ukidanjem prireza i ne korištenjem povećanja poreza na dohodak, čime je pridonio rastu plaća, “za razliku od Grada Zagreba”.

Plenković je podsjetio da više od 60.000 ljudi živi u Velikoj Gorici – prometnom i gospodarskom, ali i sportskom središtu zahvaljujući odluci o izgradnja kampa Hrvatskog nogometnog saveza. Tu je i sjedište Hrvatske pošte i drugih tvrtki, a o važnosti zračne luke nije potrebno posebno govoriti, dodao je.

Ulaganjima u infrastrukturu Velika Gorica postala je atraktivan grad, a njegovo vodstvo donošenjem političkih odluka preuzelo je svoj dio odgovornosti odlučivši ne kompenzirati ukidanje prireza, povećanjem stope poreza na dohodak te su izravno utjecali na povećanje plaća građana, za razliku od  Grada Zagreba koji im to neće omogućiti, dodao je.

Podsjetivši na Vladine uspjehe, rast zaposlenosti, povećanje plaća, podizanje kreditnog rejtinga, korištenje EU sredstava, kao i ulazak Hrvatske u Šengen i uvođenje eura, u istom danu, realizaciju velikih projekata prometne infrastrukture, istaknuo je da ima jasnu nacionalnu razvojnu strategiju razvoja zemlje te kako osigurati još veću zaposlenost i plaće.

Plenković je također podsjetio na Vladinu pomoć u otklanjanju posljedica zagrebačkog i petrinjskog potresa i očuvanja radnih mjesta u pandemiji. Pohvalio je odličnu suradnju s velikogoričkim vlastima i funkcioniranje fiskalne decentralizacije te zajedničko djelovanje na dobrobit građana i izrazio uvjerenje u njezin nastavak.

U Velikoj Gorici u planu novi dom za starije i nova osnovna škola

Velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar osvrnuo se na izgradnju nogometnog kampa HNS-a te dodao da je planu izgradnja doma za stare i nemoćne, kao i nove osnovne škole. Zahvalio je Vladi na pomoći u realizaciji projekata, naglasivši da je 80 posto njih realizirano upravo uz njezinu pomoć.

Predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić podsjetio je na ostvarenje brojnih projekata u Velikoj Gorici, šestom gradu po veličini u Hrvatskoj, a najavio je i oslobađanje plaćanja dječjih vrtića od rujna iduće godine.

Govorili su i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Dražen Bošnjaković i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec, ponajviše o značaju Velike Gorice kako najvećeg grada Zagrebačke županije i poželjnom mjestu mjestu za život.

Istaknutim pojedincima dodijeljena su priznanja, a gradonačelniku Ačkaru izviđači su predali Betlehemsko svjetlo. Prikazan je i film o životu u Velikoj Gorici te izveden prigodan kulturno-umjetnički program.

Dan grada Velike Gorice obilježava se na blagdan Svete Lucije, njegove zaštitnice.

Komentirajte prvi

New Report

Close