Velika akcija USKOK-a: Uhićeni poreznici, poznati ugostitelj, nekoliko vlasnika tvrtki i jedan pekar

Autor: Poslovni.hr , 03. studeni 2021. u 14:08
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL/ilustracija

USKOK sumnja da je Slavica primao mito i zlouporabio svoj položaj i ovlasti te poticao drugu dvojicu svojih kolega na isto.

Prema pisanju lokalnih medija u srijedu ujutro u Zadru uhićeno je deset osoba od čega su troje, kako se neslužbeno doznaje, zadarski porezni inspektori, a ostalih osam uhićenih su vlasnici tvrtki i obrta s tog područja.

Kako doznaje zadarski, uhićeni su porezni inspektori za koje se sumnja da su uzimali mito i to Robert Slavica (51) iz Šibenika, Žarko Gospić (64) iz Zadra te Zlatko Filipović (58) iz Zadra.

Osim njih, djelatnici zadarske policije uhitili su i one za koje se sumnja da su mito davali, a to su Marin Dokoza (52), vlasnika tvrtke Marino keramika d.o.o., Branko Bungur (48) iz Zadra vlasnik i odgovorna osoba firme Slad d.o.o., Davor Lulić (43), vlasnik firme Lulić d.o.o., Ivan Lulić (71) kao odgovorna osoba firme Mehanizacija d.d., potom Nino Šimunić (51) iz Zadra, Zef Mučaj (65) iz NIna, vlasnik pekare te Mito Mičić (53), vlasnik zadarskog lokala “Šime”.

USKOK sumnja da je Slavica primao mito i zlouporabio svoj položaj i ovlasti te poticao drugu dvojicu svojih kolega na isto.

Očekuje se da će uhićeni u ovoj USKOK-ovoj akciji tijekom srijede i četvrtka biti ispitani u prostorijama USKOK-a u Zadru, a onda će se odlučiti da li će se, protiv koga i po kojoj osnovi zatražiti određivanje istražnog zatvora.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Pola poduzetnika, inspektora, policajaca, sudaca, političara… u hr bi trebalo u zatvor.

New Report

Close