Velika akcija USKOK-a: Privedeno 10-ak osoba, utajili 15 milijuna kuna poreza

Autor: Poslovni.hr , 04. ožujak 2021. u 11:34
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Policija za sada nije željela davati nikakve podatke o ovom kriminalističkom istraživanju, pa čak ni potvrditi da je ono u tijeku.

Policija i Uskok u četvrtak su uhitili skupinu koju sumnjiče da su utajama poreza, prema neslužbenim podacima, državu oštetili za 15-ak milijuna kuna.

U MUP-u su potvrdili tek da u suradnji s Uskokom i Samostalnim sektorom za financijske istrage Ministarstva financija provode kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela kojima je oštećen državni proračun.

Tijekom jutra policija je uhitila više osoba, a kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je i nekoliko tvrtki.

Na zagrebačkom području u tijeku su pretrage i druge dokazne radnje, a u akciji sudjeluje stotinjak policajaca, otkrivaju u MUP-u.

Neslužbeno se doznaje da je u zločinačkom udruženju 12 osumnjičenih, od kojih su neki i od ranije poznati zbog poreznih prijevara.

Prema pisanju Jutarnjeg lista riječ je o spornim transakcijama između više tvrtki u kojima su osumnjičenici koristili model tzv. nestajućih trgovaca kako bi utajili porez na dodanu vrijednost. Državni proračun pritom je navodno oštećen za 15-ak milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close