Većina škola u jednoj od najgore pogođenih županija od danas je zatvorena

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2021. u 08:35
FOTO: Pixabay

Očekuje se i pojačan nadzor ugostiteljskih objekata, a zatvaranje terasa uslijedit će ako se mjere budu kršile.

Primorsko-goranska županijia ima najviše aktivnih slučajeva zaraze u Hrvatskoj. Zbog uzlaznog trenda broja zaraženih u Primorsko-goranskoj županiji – lokalni stožer morao je pooštriti pristup u suzbijanju pandemije. Danas će većina škola ostati zatvorena.

Već više od 120 dana PGŽ bilježi više od 200 novozaraženih dnevno. Broj aktivnih slučajeva premašio je 1800, a najviše zaraženih je među radnom populacijom – njih 60%, te 16 % među školskom djecom, objavio je HRT.

Mladen Šćulac iz Stožera Civilne zaštite PGŽ-a kaže da očekuju da će nove mjere koje danas stupaju na snagu donijeti rezultate.

“Na snagu stupa ograničavanje nastave za učenike od 4. do 8. razreda osnovne škole te za srednje škole dok učenici od 1. do 4. razreda nastavu imaju uživo. Dat je prijedlog prema Nacionalnom stožeru da se ograniči broj djelatnika na radnom mjestu ili da se uvede rad u smjenama. Očekujemo da će te mjere pokazati dobre rezultate”, rekao je dodavši da ako ove mjere ne budu dale rezultate će ići na pooštravanje mjera.

“Nadamo se da će naši građani i poslodavci biti disciplinirani u pridržavanju ovih mjera”, kaže Šćulac poručivši da će zatvaranje terasa kafića ići ako se ove mjere ne budu poštivale.

Očekuje se i pojačan nadzor ugostiteljskih objekata, a zatvaranje terasa uslijedit će ako se mjere budu kršile. PU primorsko-goranska izvršila je 1274 nadzora ugostiteljskih objekata, zatečeno je 20 osoba u kršenju samoizolacije i poduzeto 9 prekršajnih mjera, Državni inspektorat je intervenirao 30 puta, a Ured civilne zaštite izvršio je 180 nadzora epidemioloških mjera, javlja HRT.

Komentirajte prvi

New Report

Close