Veći popusti za građane koji žive u manjem stanu

Autor: Poslovni.hr , 21. listopad 2015. u 11:18
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Popusti će se zvati “posebnima”, a ako je suditi po dogovorima sa sastanaka tvrtke APIS IT i Čistoće, najniži odobren iznosit će dvije kune

Popusti koji će se uračunavati na osnovi modela naplate po nametnutom i od Grada definiranom volumenu, kako bi u konačnici građani jeftinije platili odvoz otpada – odnosit će se na sve Zagrepčane.

Neslužbeni je to dogovor prema kojem bi se uspješno realiziralo Bandićevo obećanje uoči izbora za smanjenje cijena odvoza otpada. Popusti će se zvati "posebnima", a ako je suditi po dogovorima sa sastanaka tvrtke APIS IT i Čistoće, najniži odobren iznosit će dvije kune. Veći popust odobravat će se građanima koji žive u stanovima i kućama manje kvadrature, piše Večernji list.

Tako cijeli projekt koji je građanima bio predstavljen unatrag godinu dana i u kojem ih se informiralo kako će sami korigirati cijenu budu li razvrstavali otpad – pada u vodu, a kvadrati opet, iako se oni ne bi smjeli više uračunavati, postaju dio po kojem se sada odlučuje o popustima na računima.

– Uvodi se fiktivna naplata po volumenu koja je financijski neodrživa i štetna za poslovanje Čistoće. Treba stvoriti uvjete za recikliranje u svakom ulazu i uvesti sustav naplate prema volumenu. Tada bi ekološki osviješteni građani imali manje račune – kazao je zastupnik Dominik Etlinger (SDP). Da je riječ o farsi, mišljenja je i HNS-ov Tomislav Stojak.

– Ovako ispada da ćemo opet biti kažnjeni jer Grad ne zna kako primijeniti zakone i omogućiti svim građanima da plaćaju količinu smeća koju stvarno i bace – rekao je Stojak. Da je riječ o čistom populizmu, misli Margareta Mađarić (HDZ) koja je poručila da dva tjedna prije izbora gradonačelnik nižim cijenama pokazuje brigu za građane.

Komentirajte prvi

New Report

Close