Važno upozorenje banke: Ako dobijete ovaj mail, ne otvarajte ga ni u kojem slučaju!

Autor: Poslovni.hr , 21. prosinac 2022. u 12:31
FOTO: Pixabay

Iz Privredne banke Zagreb upozorili su svoje klijente da ne otvaraju i ne odgovaraju na lažne mailove.

“Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb d.d..

Lažne poruke dolaze od pošiljatelja „PBZ <alfredj@reostz.com>”, „PBZ <info@intertwine.it>”, „PBZ <liftas@liftas.lt>”, „PBZ <cheryl@amcf.ae>”, „PBZ <office@hollrom.ro>”, „PBZ <info@fukuya.org>”, „PBZ <teste@atender.digital>”, „PBZ <info@road-hotel.com.ua>”, ali postoji mogućnost da će se pošiljatelji još mijenjati.</info@road-hotel.com.ua></teste@atender.digital></info@fukuya.org></office@hollrom.ro></cheryl@amcf.ae></liftas@liftas.lt></info@intertwine.it></alfredj@reostz.com>

Za subject/predmet/naziv imaju: „Moguce upozorenje o neaktivnom racunu“, a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana sa Privrednom bankom Zagreb.

Naglašavamo da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama te vas molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite.

Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova”, poručili su iz PBZ-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close