Nakon promjene vlasnika najveći varaždinski hotel prenamijenit će se u starački dom?

Autor: Darko Bičak , 28. lipanj 2021. u 14:12
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Najveći varaždinski hotel koji posluje od 1964., a 1991. je privatiziran te je narednih 30-ak godina poslovao u vlasništvu obitelji Bek.

Nakon promjene vlasničke strukture najznačajnijeg turističko-smještajnog objekta u Varaždinu, hotela Turist, krajem prošle godine, u baroknom gradu je zavladao strah da bi mogli ostati bez značajnog smještajnog kapaciteta jer ga je novi vlasnik navodno planirao pretvoriti u dom umirovljenika.

No, krajem prošlog tjedna je došla informacija da bi hotel uskoro trebao otvoriti vrata. Naime, kako je u kazao novi gradonačelnik Varaždina, Neven Bosilj, Hotel Turist bit će u funkciji za Špancirfest, a nove sobe će imati 4 zvjezdice.

“Primio sam Darka Kišičeka (op. a. novi vlasnik hotela). Razgovarali smo o otvorenju Turista čije se uređenje završava ovih dana. Bit će to povećanje kapaciteta od 60 soba sa 120 kreveta u četiri zvjezdice. Obećano je da će za Špancirfest hotel biti u funkciji tako da ćemo tako imati povećane kapacitete za prijem stranih gostiju”, rekao je gradonačelnik Bosilj.

Dodaje kako ne zna hoće li preuređeni prostor biti starački dom, senior hotel ili nešto treće te kako ne želi ulaziti u poslovnu politiku vlasnika.

Turist je najveći varaždinski hotel koji posluje od 1964., a 1991. je privatiziran te je narednih 30-ak godina poslovao u vlasništvu obitelji Bek. Kapacitet mu je bio 174 ležaja u 46 jednokrevetnih i 58 dvokrevetnih soba, a hotel je zadnjih godina bio poznat po konferencijskim kapacitetima jer je u dvoranama mogao primiti 500-tinjak gostiju. Prije korona krize je zapošljavao 69 djelatnika, a u 2019. je imao prihod od 16,2 milijuna kuna.

Krajem prošle godine Trgovačko poduzeće Varaždin (TPV) je vlasnički preuzelo tvrtku Turist koja upravlja istoimenim varaždinskim hotelom. Lokalni mediji u Varaždinu podsjećaju da je Kišičekova tvrtka Kitro kupila i Coningovu zgradu u Šenoinoj ulici u Varaždinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close